Valikko 10 / 2023
Juoksurata

Avustus seuratoiminnan kehittämiseen (seuratuki) 2024 – haku päättyy 30.11.2023 klo 16.15

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa sekä kokeilla innovatiivisia toimintamalleja. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Mitä ja kenelle?

Avustuksella edistetään valtion vuoden 2024 talousarvioesitykseen sisältyvää ministeriön strategista tavoitetta liikunnan aktiivisesta ja osallistavasta kansalaistoiminnasta, jossa painopisteenä ovat erityisesti lapset ja nuoret. Lisäksi avustuksella edistetään hallitusohjelman kirjausta ja toimeenpannaan liikuntapoliittisen selonteon tavoitetta käyttää seuratukea myös vähävaraisten perheiden liikuntaharrastusten tukemiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Olympiakomitean Youtube-kanavalta löytyy Seuratoiminnan kehittämistuki 2024 -infotilanteen tallenne. Tallenne on katsottavissa 14.11. asti tästä linkistä.

Lue seuratuen tarkat kriteerit opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta:

Hakuaika

Seuratuen hakuaika on alkanut 1.11.2023 ja päättyy 30.11.2023 klo 16.15.

Huomioithan, että hakemuksen lähettäminen edellyttää seuralta ajan tasaista yhdistysrekisteriotetta ja vahvaa sähköistä tunnistusta. Hakija täyttää Suomisportissa olevan hakulomakkeen, liittää siihen pyydetyn yhdistysrekisteriotteen ja ennen valmiin hakemuksen lähettämistä tunnistautuu sähköisesti. Tunnistautumisen voi tehdä vain seuran nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tunnistautuminen tapahtuu Nets-tunnistuspalvelussa henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Päätökset avustuksista pyritään tekemään huhtikuussa 2024. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että eduskunta vuoden 2024 talousarviota hyväksyessään osoittaa määrärahat ko. tarkoitukseen.

Lue lisää opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.

Suunnitteluvaiheen avuksi ESLUn sparraus 

ESLU sparraa mielellään kehittämishankkeiden suunnittelussa ja hakemuksen teossa. Sparraus on maksutonta.

Tiedustele vapaita ESLUn seurakehittäjä Sari Kuosmasen sparrausaikoja sähköpostitse: sari.kuosmanen@eslu.fi

Sparrauksen järjestetään 13.–23.11.2023 välisenä aikana.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kuva: Pixabay