Valikko 4 / 2023
Unelmien liikuntapäivä -teksti, sekä lajikuvat tenniksestä, melonnasta, kiipeilystä ja juoksusta

Unelmien Liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua ja järjestää tapahtumia. Unelmien liikuntapäivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen.

Päivä voi täyttyä esimerkiksi avoimista harjoituksista, pihaleikeistä, metsäseikkailuista, kävelykokouksista, taukojumpista, pyörälenkeistä ja lajikokeiluista. Tapahtumia voivat järjestää esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, yritykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan.

Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.

Markkinoi tapahtumaasi

Kun tapahtuma on suunniteltu, kerro siitä muille. Näin teet näkyväksi, mitä kaikkea Unelmien liikuntapäivänä tapahtuu ja olet mukana osana suurta liikkumisen juhlapäivää.

  • Kerro tapahtumasta kanavissa, joita mahdolliset osallistujat seuraavat: jaa se somessa kavereillesi, harrastepiirissä, lähikaupan ilmoitustaululla, uutiskirjeessä, jne.
  • Käytä sosiaalisen median kanavissa tunnistetta #unelmienliikuntapäivä.
  • Hyödynnä valmiita viestintäaineistoja, mm. logoja ja somepohjia. Aineistopankkiin pääset täältä.
  • Laita vinkkiä paikallismedioiden Minne mennä -palstoille, jos tapahtumaasi toivotaan paljon väkeä ja soita vaikka paikalliselle toimittajalle!

Luvat ja ilmoitukset

Tarvittavien lupien hakeminen ja ilmoitusten tekeminen on tapahtuman järjestäjän vastuulla, ja niiden määrä riippuu tapahtuman luonteesta ja koosta. Aivan kaikista yleisötilaisuuksista ei tarvitse ilmoittaa. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä esimerkiksi sellaisesta yleisötilaisuudesta, joka osanottajien vähäisen määrän, tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan vuoksi ei edellytä toimenpiteitä järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai sivullisille ja ympäristölle aiheutuvan haitan estämiseksi taikka erityisiä liikennejärjestelyjä.

Mikäli olet epävarma ilmoituksen tekemisestä, ota yhteyttä tapahtuman järjestämispaikan poliisiin ja selvitä paikallinen kanta. Lue lisätietoa poliisin verkkosivuilta.

Vaikka tapahtumanjärjestäjällä olisikin vastuuvakuutus, jokainen osallistuja liikkuu aina kuitenkin omalla vastuullaan ja vastaa omasta tapaturmaturvasta. Kerro ihmisille, että tehdään iloinen tapahtuma yhdessä ja muistuta, että jokainen liikkuu omalla vastuullaan.

Materiaalit

Aineistopankista löydät päivitetyt materiaalit, joita voit käyttää Unelmien liikuntapäivästä viestimiseen ja muiden kannustamiseen somessa.

Materiaalit löytyvät aineistopankista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Aineistopankista löydät myös ohjeet oman logon liittämiseen.

Lataa materiaalit Olympiakomitean sivuilta.

Lähde: Olympiakomitea