Valikko 11 / 2017

ESLU kouluttaa - huima määrä koulutuksia jo syksyn aikana

Liikunnan ja urheilun eri toimijoiden osaamisen kehittäminen on yksi ESLUn päätavoitteista. Yhteiskunnan muutokset sekä metropolialueen erityispiirteet tuovat lasten ja nuorten liikunnan, seuratoiminnan sekä aikuisliikunnan kehitystyöhön uusia haasteita. Liikunnan määrän väheneminen, yksipuolistuminen ja harrastuskustannusten nousu ovat suuria haasteita yleisen liikunnallisuuden sekä urheilun näkökulmasta. Liikuntaa ja urheilua järjestävät tahot tarvitsevat yhä enemmän tarpeisiinsa sopivia, räätälöityjä koulutuksia ja tukipalveluja.

- ESLU kehittää toimintaansa alueellaan olevien liikuntatoimijoiden tarpeiden mukaan toimien edunvalvonta-, koulutus-, kehitys- ja palveluorganisaationa. Tavoitteena on seura- ja kansalaistoiminnan elinvoimaisuuden tukeminen ja vahvistaminen. Koulutustoiminta on keskeinen tuki paikallistasolle. Pelkästään lokakuun aikana ESLUn tilaisuuksiin osallistui noin 2450 henkilöä. Vuositasolla järjestetään noin 400 koulutusta ja tapahtumaa, joihin osallistuu yli 21 000 henkilöä. Osaamisen kehittäminen tulee olemaan toiminnan painopisteenä myös jatkossa, kertoo ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu.

Kevään koulutustarjonta tulee olemaan jälleen kattava. Suureen suosioon nousseet Seura-Akatemiat starttaavat jälleen alkuvuodesta. Kevätkauden aikana järjestetään kolme koulutusta, joiden sisältö on suunniteltu seurojen ja seuratoiminnassa mukana olevien tarpeiden mukaisesti. Vuoden 2017 ensimmäinen seurojen puheenjohtajille suunnattu Pj-klubi järjestetään puolestaan torstaina 11.1.2018. Pj-klubissa pohditaan urheiluseurojen vakuutusasioita. Korvaako seuran vakuutus vapaaehtoistyöntekijän tapaturman? Mitä toiminnanvastuuvakuutus korvaa? Tervetuloa keskustelemaan seuran vakuutusturvasta.

Yhteistyön lisääminen sekä liikunta- ja urheilutoimijoiden osaamisen kehittäminen ovat tärkeitä osia paikallistason toiminnan tukemisessa. ESLU tuottaa ja kehittää liikuntapalveluja laajan yhteistyöverkoston kanssa.

- Liikunnan ja urheilun yhteiskunnallisen aseman vahvistamisessa tarvitaan eri asiantuntijoiden, organisaatioiden ja toimijoiden välistä yhteistyötä. Yhteistyö rakentuu hyödyntämällä eri toimijoiden osaamisalueita ja palvelukokonaisuuksia sekä suunnittelemalla palveluprosesseja asiakaslähtöisesti. Yhteistyön onnistumisen edellytyksenä ovat yhteisen tahtotilan löytäminen, kommunikaatio sekä selkeiden tavoitteiden asettaminen, Ahlroos-Tanttu painottaa.

Kehitämme ja monipuolistamme jatkuvasti tarjontaamme, jotta seuroissa saadaan uusia työvälineitä toiminnan kehittämiseen ja monipuolistamiseen. Kiitos seuroille ja muille tahoille, jotka katsovat tulevaisuuteen kehittäen toimintaansa ja kouluttamalla toimijoitaan! Kiitos myös kaikille koulutusten palautekyselyihin vastanneille, teidän avullanne kehitämme koulutuksiamme entistä paremmiksi. Iso kiitos myös lahjakkaille kouluttajillemme – ilman teitä laadukkaiden koulutusten toteuttaminen olisi mahdotonta. Paikallistasolla tapahtuu ja tehdään hienoa ja laadukasta toimintaa. Viedään yhdessä liikunnan ja urheilun ilosanomaa eteenpäin.

ESLUn koulutustarjontaan voit tutustua täällä.

* * * * * * * *

Lisätietoja:

Lasten ja nuorten liikunnan koulutukset
Nuorisopäällikkö Tarja Nieminen, tarja.nieminen(at)eslu.fi, puh. 0400 894 559
Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Sari Sivonen, sari.sivonen(at)eslu.fi, puh. 040 544 7771

Aikuis- ja terveysliikunnan koulutukset
Kunto- ja terveysliikunnan kehittäjä Merja Palkama, merja.palkama(at)eslu.fi, puh. 040 595 4195

Seuratoiminnan koulutukset
Seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman, kari.ekman(at)eslu.fi, puh. 050 407 7119

Kaikkia ESLUn koulutuksia saa myös tilauksesta tarpeiden mukaan räätälöityinä. Lisätietoja tilauskoulutuksista ja koulutusvaihtoehdoista saat suoraan toimialavastaavilta sekä toimialueiden sivuilta.

 

Juhana Särkelä

Viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija