Valikko 5 / 2017

Kesä on liikkumisen aikaa – elämyksiä, yhteisöllisyyttä ja riemua liikuntaleireiltä

Liikunnasta ja sen hyödyistä käytävä julkinen keskustelu on viime aikoina keskittynyt erityisesti terveyskysymyksiin, lasten vähentyneeseen fyysiseen aktiivisuuteen sekä harrastus- ja kilpaurheiluun. Usein kuitenkin unohdetaan korostaa riittävässä määrin liikunnan merkitystä kasvatuksen, sosiaalisten suhteiden sekä elämyksien näkökulmasta. Kesä on lapsille loistavaa aikaa rakentaa uusia kaverisuhteita, oppia uusia taitoja ja nauttia vapaa-ajasta sekä liikunnan riemusta. Liikuntaleirit tarjoavat tähän helpon ja turvallisen ympäristön.

Leiritoiminta tarjoaa lähes rajattomasti liikkumisen mahdollisuuksia sekä kokonaisvaltaista kasvatusta ja yhdessäoloa. Mikään ei korvaa leiriä toimintamuotona, jossa toteutuu läheinen yhteys ihmisten välillä. Leirit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Aikuisten näkökulmasta leirit tarjoavat turvallisen ympäristön, johon lapsen voi jättää työpäivän ajaksi ilman huolta siitä, miten lapsi pärjää yksin kotona tai miten hän aikansa viettää.

Lasten ja nuorten liikunnassa ESLUn tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan ja lisätä liikuntamahdollisuuksia. Kesäisin toimintaa toteutetaan muun muassa järjestämällä liikuntaleirejä koululaisten kesäloma-aikana yhdessä yhteistyökumppaneiden, seurojen ja kuntien kanssa. ESLUn leirikesä käynnistyy perinteiseen tapaan Hyvinkään SankariSporttileireillä! Tulevan kesän leirit ovat osa Hyvinkää 100v -juhlavuotta ja leirien hinta on vain 100€ / lapsi.

- Leirien tavoitteena on tarjota ohjattu ja turvallinen tapa viettää kesälomaa liikunnan parissa. Toiminta leireillä on liikuntapainotteista ja ohjelmassa on pallopelejä, leikkejä, kisailuja, taitoratoja, seikkailutoimintaa ja arvokeskusteluja nuorten kanssa. Keskeistä toiminnassa on leikinomaisuus ja tasavertaisuus, jolloin jokainen leiriläinen voi kokea onnistumisen elämyksiä, kertoo ESLUn lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Sari Sivonen.

SankariSporttileirit ovat viiden päivän päiväleirejä, joissa on monipuolista toimintaa klo 8.30–15.45. Lisäksi leireillä on päivystys klo 7.30–17.00. Leireille ovat tervetulleita kaikki 6–12-vuotiaat. Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta leirien lajeista. Tervetuloa mukaan viettämään riemukas ja liikunnallinen leiriviikko!