Valikko 5 / 2020

Unelmien liikuntapäivä toteutuu tänä vuonna kodeissa ja somessa

Unelmien liikuntapäivänä seurat voivat järjestää lajikokeiluja ja avoimia ovia, tänä vuonna virtuaalisesti. Innostetaan ihmiset mukaan liikkumaan ja jakamaan omia liikkumistapojaan niin kotona kuin ulkona. Vaikeina aikoina liikkuminen ja ulkoilu voivat olla tärkeä voimavara keholle ja mielelle.

Unelmien liikuntapäivänä toteutetaan Kaveri mukaan -teemaa, jossa ihmiset voivat kannustaa kavereitaan, perheenjäseniään ja sukulaisiaan liikkumaan samaan aikaan. Vaikka fyysinen yhdessäolo ei ole mahdollista, yhteisöllisyyden tunne on ja sen merkitys on suurempi kuin koskaan.

Seuran toimintaa voi tuoda tutuksi muille esimerkiksi lajikokeiluvinkkien, avoimien live-treenien tai helppojen lajikohtaisten haasteiden muodossa. Seurat voivat kertoa matalalla kynnyksellä toiminnastaan ja harrastusmahdollisuuksista somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

– Unelmien liikuntapäivänä seuroilla on oiva mahdollisuus markkinoida omaa toimintaa ja samalla inspiroida ihmisiä liikkumaan. Uudenlaisten virikkeiden lisäksi seuroilla on tarjota ainutlaatuista yhteisöllisyyttä, sanoo Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtaja Pekka Nikulainen.

– Poikkeusolot ja arjen muutokset haastavat meidät kaikki uudentyyppisellä tavalla. On tärkeää, että pysymme liikkeessä, vastuullisesti kotona ja luonnossa. Unelmien liikuntapäivänä jokainen voi löytää juuri itselleen sopivan liikkumismuodon myös kotioloissa, jatkaa Nikulainen.

Kaikki tavat liikkua ovat hyviä, kunhan liikkuminen tapahtuu vastuullisesti viranomaisten asettamien linjausten mukaisesti.   

Liikkuminen näkyväksi somessa Unelmien liikuntapäivänä 10.5.

Tavoitteena on, että ihmisten liikkuminen tulee näkyväksi Unelmien liikuntapäivänä 10.5.

Näin olet mukana:

  1. Jaa 10.5. kuva, video, liikuntavinkki tai muu sisältö somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Voit lisätä myös oman seurasi tai lajisi aihetunnisteita.
  2. Kannusta kaverit, lapset, vanhemmat, isovanhemmat, työkaverit, oppilaat ja kaikki muut liikkumaan. “Minä liikun näin, miten sinä liikut?“

Toukokuun 10. päivä on myös äitienpäivä, joka on hieno mahdollisuus kannustaa äiditkin liikkumaan. Jos sunnuntai 10.5. ei tunnu sopivalta päivältä, niin etkot voi pitää jo loppuviikosta tai jatkot maanantaina. Kannustetaan ihmisiä jakamaan vinkkejä ja videoita somessa sekä haastamaan muita mukaan myös jo ennen tapahtumapäivää.  

Somekanavien lisäksi unelmienliikuntapaiva.fi-sivusto toimii alustana liikuntavinkeille, treenivideoille ja -alustoille. Sivustolta löytyy myös päivitettyjä materiaaleja käyttöösi. Vinkkejä voi lähettää linkkeinä Olympiakomitealle sähköpostitse ulp@olympiakomitea.fi. Olympiakomitea tarjoaa kotipesän sisällöille ja mahdollistaa osallistumisen myös niille, joita somekanavat eivät tavoita.

Rajoitusten vuoksi toteuttamatta jäävät unelmat voi hyödyntää ensi vuonna, jolloin toivottavasti jälleen vain oma mielikuvitus on rajana.   

Lisätietoa löydät unelmienliikuntapaiva.fi-sivustolta.

Lähde: Olympiakomitea
Kuvituskuva: Pixabay