Valikko 9 / 2020

Seura-Akatemiassa 24.11. pohditaan kriisiviestintää seuratoiminnassa

Suomen Taitoluisteluliiton viestintäpäällikkö Mila Kajas-Virtanen on joutunut kohtaamaan kriisiviestinnän silmästä silmään erityisesti viime talvena, kun lajia kohtasi valmentajaan liittyvä kriisi. Mikä oli hänen tärkein oppinsa ja miten kriiseihin kannattaa varautua? Lisää Kajas-Virtasen oppeja ja oivalluksia kuulemme marraskuun Seura-Akatemiassa.

Tärkein oppisi kriisiviestinnästä?

- Ammatillisesti tärkeä kriisiviestinnän oppi on ollut minulle se, että moniin asioihin voi ja täytyy herkällä silmällä varautua. Kun kriisi uhkaa, täytyy uskaltaa kysyä itseltään kaikkein ikävimmät kysymykset, jotka voivat tulla esille ja miettiä vastauksia niihin. Todennäköisesti juuri ne ovat aiheet, jotka nousevat julkisuudessa vahvimmin esille.

Miten seurojen kannattaisi varautua mahdollisiin kriiseihin?

- Vaikka kriisi ei ylittäisikään iltapäivälehtien uutiskynnystä, voi se olla merkittävä oman organisaation sisällä – ja hoitamattomana vahingollinen maineen ja toiminnan kannalta. Jo ennen ensimmäistäkään kriisiä, on kriisiviestinnän ydinryhmän perustaminen tärkeää. Sitten kun tapahtuu, alkaa tapahtumaan usein nopeasti.  Mahdollisuuksien mukaan ammattilaisen apuakin kannattaa miettiä.

- Kriisin parissa työskentely on inhimillisyyden ja ammatillisuuden nuorallatanssia. En usko, että kriisissä voi olla voittajia tai häviäjiä. Kriisi jättää aina jäljen siinä mukana olleisiin ihmisiin. Siihenkin on hyvä varautua.

Tule mukaan Seura-Akatemiaan 24.11.2020

Illan aikana saat tietoa kriisiviestinnän perusteista ja kuulet Kajas-Virtasen ajatuksia kriisiviestinnästä. Lisäksi kuulemme seuraesimerkin ja saamme tietää, miten seurassa on työstetty kriisiviestintäsuunnitelma ja miten sitä on hyödynnetty. Keskustelemme myös yhdessä kriisiviestinnän haasteista ja opimme toisiltamme.

Seura-Akatemia järjestetään Helsingissä Sokos Hotel Presidentissä tiistaina 24.11.2020 klo 18.00–21.00.

Tilaisuuden hinta on 60 euroa/osallistuja. ESLUn jäsenten kannattaa hyödyntää jäsenetu: Kaksi osallistujaa yhden hinnalla. Ilmoittaudu mukaan ESLUn verkkosivuilla viimeistään 10.11.2020.

Tilaisuuteen ja aiheeseen liittyviä kysymyksiä voi lähettää etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Ennakkokysymykset toimitetaan illan asiantuntijalle nimettöminä ja ilman seuratietoja.

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija