Valikko 9 / 2020

Tähtiseura-palkintojen hakuaika on alkanut – Onko seuranne Vuoden Tähtiseura?

Lasten ja nuorten Tähtiseura-palkinnon voittaja palkitaan 5 000 euron arvoisella palkinnolla. Lisäksi 14 muuta seuraa palkitaan 1 000 euron alueellisilla kannustuspalkinnoilla. Aikuisten Vuoden Tähtiseura -palkinnon voittaja palkitaan 3 000 euron arvoisella palkinolla. Palkintoja voivat hakea Tähtiseurat ja seurat, jotka ovat matkalla Tähtiseuraksi.

Urheiluseurat tekevät merkittävää valtakunnallista työtä harrastustoiminnan edistämiseksi. Palkintojen avulla halutaan kannustaa urheiluseuroja ja nostaa esille seurojen merkittävää työtä.

– Tänä päivänä lasten, nuorten, aikuisten ja myös monen huippu-urheilijan liikkuminen tapahtuu hyvin suurelta osin urheiluseuroissa. Suomessa on yli 9 000 urheiluseuraa ja yhdessä ne muodostavat Suomen suurimman, yli miljoonan ihmisen, kansanliikkeen. Urheiluseurat tarjoavat harrastusmahdollisuuksia ja yhteisöllisyyttä kaikenikäisille ympäri Suomen. Seuratoiminta perustuu vahvasti vapaaehtoisuuteen, jota ilman liikuntaa ei tässä mittakaavassa Suomessa harrastettaisi, eikä kilpa- ja huippu-urheilua olisi. Urheiluseurojen merkityksellisyyden ja arvostuksen lisääminen on Olympiakomitealle tärkeää. Kannustuspalkintojen avulla pystymme ohjaamaan urheiluseuroille taloudellista tukea ja samalla nostamaan esiin seurojen arvokasta työpanosta sekä onnistuneita toimintatapoja, korostaa Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtaja Jaana Laurila.

Tähtiseura-laatuohjelma edistää entistä laadukkaampaa seuratoimintaa

Tähtiseura-laatuohjelma on toteutettu yhteistyössä Olympiakomitean, lajiliittojen ja Liikunnan aluejärjestöjen kanssa. Laatuohjelma kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa, jotta nämä voivat tarjota entistä parempaa seuratoimintaa harrastajilleen. Tällä hetkellä ohjelmassa on mukana 540 Tähtiseuraa 45 eri lajista.

Ohjelma tarjoaa Tähtiseura-verkkopalvelun, joka sisältää runsaasti erilaisia seuratoiminnan kehittämisen työkaluja. Lisäksi oppi ja tuki muilta seuroilta matkan aikana edesauttaa seurojen välisiä verkostoitumis- ja yhteistyömahdollisuuksia.

Seuroilla on mahdollisuus tavoitella Tähtimerkkiä, joka on tunnus laadukkaasta ja esimerkillisestä seuratoiminnasta. Seura voi ansaita Tähtimerkin kolmesta eri osa-alueesta: lapset ja nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilu.

Hae Vuoden Tähtiseura-palkintoa

Lasten ja nuorten palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään. Lasten ja nuorten Tähtiseura-palkinnon voittaja palkitaan 5 000 eurona arvoisella palkinnolla. Lisäksi 14 muuta seuraa palkitaan 1 000 euron alueellisilla kannustuspalkinnoilla.

Aikuisten Vuoden Tähtiseura-palkinnon voittaja palkitaan 3 000 euron arvoisella Vuoden Tähtiseura-palkinolla.

Hakuaika molemmille palkinnoille on 28.9.–20.10.2020. Palkintoja voivat hakea Tähtiseurat ja seurat, jotka ovat matkalla Tähtiseuraksi. Hakulomakkeeseen pääsee Olympiakomitean verkkosivuilta.

Lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun Vuoden Tähtiseura-palkinnon ja kannustuspalkinnot mahdollistaa Gasum. Aikuisliikunnan Vuoden Tähtiseura-palkinnon lahjoittaa Olympiakomitea ja se on haettavissa tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Gasum mukana tukemassa seuratyötä

Energiayhtiö Gasum on yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa tukenut lasten ja nuorten seuratoimintaa vuodesta 2016 lähtien. Yritys näkee tärkeänä lasten ja nuorten monipuolisen ja laadukkaan seuratoiminnan edistämisen.

– Olemme ylpeitä pitkään jatkuneesta yhteistyöstä Olympiakomitean kanssa. Lasten ja nuorten seuratoiminnan tukeminen on tärkeää koko yhteiskunnan kannalta. Olen saanut itsekin nähdä lapseni harrastuksen kautta, miten aktiivinen seuratoiminta ja liikunta mahdollistavat kivan yhdessä olemisen kavereiden kanssa ja mielekkään harrastamisen viikoittaisista harjoituksista aina kilpailemiseen asti, sanoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Lähde: Suomen Olympiakomitea

 

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija