Valikko 2 / 2022
Piiroshahmo kiipeämässä portaita ylös, ylhäällä idealamppu

Lähde mukaan suorittamaan liiketalouden perustutkintoa muiden liikunta- ja urheilutoimijoiden kanssa

Urheilun parissa toimiminen vaatii ammattitaitoa sekä määrätietoista otetta kehittää organisaation toimintaa haluttuun suuntaan. Haluatko kehittää itseäsi? Onko haaveissasi ollut liiketalouden perustutkinto, joka on suunnattu urheilujärjestöjen, -seurojen ja kuntien työntekijöille, ammattiurheilijoille sekä yrittäjille?

Rastor-instituutissa on mahdollista opiskella liikunta- ja urheilualan ammattilaisille räätälöidyssä liiketoiminnan perustutkintoon (merkonomi) johtavassa koulutusohjelmassa.

Liiketoiminnan perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Koulutuksen aikana valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon.

Sporttimerkonomi on liikunnan ja urheilun parissa toimiville henkilöillä suunniteltu liiketoiminnan perustutkinto, josta saa osaamista liiketoimintaan, markkinointiin, juridiikkaan, asiakaspalveluun ja asiakkuuksien hoitoon.

Koulutuksen sisällöt

Koulutuksen myötä opiskelija tunnistaa omat vahvuutensa sekä saa varmuutta ja uusia ideoita omaan työhösi. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.

Esimerkkejä koulutuspäivien teemoista:

  • Asiakaspalvelu kilpailukeinona urheilualalla
  • Työyhteisössä toimiminen ja viestiminen
  • Tuloksellinen toiminta ja kannattavuus
  • Markkinointi ja tapahtumatuotanto
  • Tietotekninen osaaminen ja kielitaito

Miten mukaan?

Koulutus on tarkoitettu liikunta- ja urheiluseuroissa sekä -organisaatossa ja lajiliitoissa toimiville henkilöille, yrittäjille sekä ammattiurheilijoille. Opiskelijalla ei saa olla aikaisempaa tutkintoa liiketalouden alalta (merkonomi, tradenomi tai KTM).

Osaamisen kehittämistä täydennetään koulutuspäivillä ja aiheeseen liittyvillä oppimistehtävillä. Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena, tai mikäli oppisopimuskoulutuksen edellytykset eivät täyty, tietyin ehdoin myös omaehtoisena koulutuksena. Koulutus on maksutonta opiskelijalle koulutusmuodosta riippumatta.

Seuraava ryhmä aloittaa kevättalvella 2022. Hae pian mukaan Rastor-instituutin sivuilta.

Koulutusohjelman järjestää Rastor-instituutti yhteistyössä ESLUn ja Faros & Com Oy:n kanssa. Koulutusta on toteutettu jo vuodesta 2011 ja osallistujat ovat olleet ympäri Suomea.

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija