Valikko 2 / 2022
Pesäpallojoukkue kerääntynyt yhteen - Tule mukaan ESLUn Nuorten vaikuttajaverkostoon

Viisi syytä hakea Nuorten vaikuttajaverkostoon

Olethan huomannut käynnissä olevan haun ESLUn Nuorten vaikuttajaverkostoon? Keväällä käynnistyvän vaikuttajaverkoston yhtenä valmentajista toimii Eveliina Toivonen. Hän nostaa esille viisi syytä siihen, miksi kannattaa ehdottomasti hakea mukaan!

Odotan erityisen innolla vaikuttajaverkoston alkamista, sillä roolini urheiluorganisaatioissa on lähtenyt hyvin vastaavasta liikkeelle. Hain mukaan Suomen Ratsastajainliiton Nuorten Ryhmään vuonna 2009, ja sillä tiellä olen osin edelleen.

1. Kehittäminen

Nuorten vaikuttajaverkoston yhtenä tavoitteena on saada nuorten näkemyksiä paremmin esille ESLUn toiminnassa. Kehittämistehtävät voivat liittyä mm. nuorten osallisuuden lisäämiseen seuratoiminnassa sekä tapahtumien ja viestinnän kehittämiseen. Nuorena vapaaehtoisena olen päässyt mukaan lajiliiton sosiaalisen median viestinnän suunnitteluun, uusien kanavien perustamiseen sekä konkreettiseen sisällöntuotantoon. Tällaiset kehittämisprojektit kannattaa tehdä näkyväksi myös omassa CV:ssä!

2. Osaaminen ja 3. Kehittyminen

Tärkeä osa vaikuttajaverkoston toimintaa tulee olemaan osaamisen kerryttäminen. Tapaamisissa vierailee asiantuntijoita, ja jäsenet saavat koulutusta eri teemoista. Kaikkea ei tarvitse osata tai tietää ennakkoon. Verkostossa opitaan, kehitetään ja kehitytään. Vastaavassa toiminnassa mukana oleminen on ollut mahtava väylä päästä tutustumaan urheilun ekosysteemiin. Tämä poiki minulle aikoinaan opinnäytetyöaiheen, joka ohjasi myöhemmin koko työuraani. Kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin näitä mahdollisuuksia hyödynnät.

4. Verkostot

Harvoin mitään asiaa tehdään yksin. Vaikuttajaverkoston kautta pääset laajentamaan verkostojasi nuorten sekä valmentajien kesken, mutta myös muiden ESLUn toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kautta. Verkostojen tuottamaa arvoa ei voi liikaa korostaa. Kyseessä on huikea kontaktimäärä, mitä kannattaa pitää arvossaan. Itselleni nuorten ryhmän jäsenet, lajiliiton ja alueiden toimijat, seurat, muiden lajien edustajat sekä Olympiakomitean verkostot ovat nykyisin tärkeitä yhteistyökumppaneita, mentoreita, asiakkaita ja mikä parasta ystäviä!

5. Kokemukset

Verkostossa pääsee eturiviin tekemään muutosta, luomaan uutta, kehittämään vanhaa ja ideoimaan. Voin kertoa, että 15 vuoden aikana on nähnyt, kuullut, fiilistellyt ja päässyt tekemään yhtä sun toista. Muutama huippukohta mainittakoon: Your Move - ja Hevoset Kaivarissa -suurtapahtumat, pohjoismainen nuorisourheiluseminaari Lillehammerissa sekä nuorisostrategian rakentaminen Ratsastajainliitolle.

Nyt rustaamaan hakemusta pikavauhtia! ESLUn Nuorten vaikuttajaverkostoon voivat hakea alle 30-vuotiaan nuoret. Haku on käynnissä 28.2.2022 asti. Lue lisätietoja ESLUn sivuilta ja vinkkaa hausta.

Uskallan luvata tämän avaavan uusia ovia, oli sitten kyse omasta kehittymisestä urheilun parissa seuratoimijana, urheilijana tai harrastajana.

Eveliina Toivonen

Kirjoittaja Eveliina Toivonen työskentelee Hämeen ammattikorkeakoulussa liiketalouden lehtorina sekä toimii markkinointi- ja viestintäalan yrittäjänä. Urheilukentällä hän toimii erityisesti ratsastuksen sekä e-urheilun parissa.

Kuva: Liikunnan aluejärjestöt, Tero Takalo-Eskola