Valikko 7 / 2022
Kynä ja vihko

ESLUn koulutuksissa kohdataan muita seuratoimijoita yli lajirajojen

Koulutustoiminta on ESLUn keskeinen tuki paikallistasolle. Koulutuksemme tarjoavat konkreettisia työvälineitä ja malleja seuratoiminnan kehitystyöhön sekä luontevan ympäristön seuratoimijoiden verkostoitumiselle niin ohjaajille ja valmentajille kuin seuratoiminnan hallinnon henkilöille.

Seurahallinnon koulutukset, Seura-Akatemiat, käsittelevät syksyn 2022 aikana seuraavia aiheita: Taloushallinnon organisointi toiminta- ja talousohjesäännön avulla (20.9.), Sponsorointi ja varainhankinta (26.10.) sekä Me yhdessä huipputiiminä – yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä (24.11.).

- Seura-Akatemioiden lisäksi syksylle on luvassa ESLUn perinteisiä tapaamisia seurojen puheenjohtajille ja toiminnanjohtajille. On hienoa päästä tapaamaan alueemme seuratoimijoita kasvotusten eri tilaisuuksissa, toteaa ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Sari Kuosmanen.

Koulutusta valmentajille ja ohjaajille

Syksyn aikana valmentajien ja ohjaajien on mahdollista suorittaa juuri päivitetty tason 1 valmentajakoulutuskokonaisuus (VOK-1). Kokonaisuudessa on omia osuuksia lasten ja nuorten sekä aikuisten valmentajille. Koulutuksissa käsitellään muun muassa taitojen oppimista, opetustyylejä, ohjaamista, fyysisiä ominaisuuksia ja harjoittelua. Lisäksi tutustutaan urheilijalähtöiseen valmennukseen. Koulutuskokonaisuuksien aloituspäivä on 2.9.2022.

Lisäksi järjestämme ohjaajille ja valmentajille suunnattuja täydentäviä koulutuksia muun muassa porrastreenaamiseen, juoksutekniikkaan ja liikkuvuuteen.

Liikuntaleikkikoulun toiminnasta kiinnostuneiden seurojen kannattaa ilmoittaa ohjaajia mukaan Liikkarin ohjaajakoulutukseen 3.–4.9.2022. Koulutuksen yhteydessä ohjaat saavat erittäin monipuolisen ohjaajakansion, josta löytyy valmiita tuntimalleja kolmelle ikäluokalle. Toiminta voidaan käynnistää seuroissa, joiden ohjaajat ovat suorittaneet kyseisen koulutuksen.

Syksyn kaikki avoimet koulutukset löytyvät ESLUn tapahtumakalenterista. Räätälöimme koulutuksia myös seuranne tarpeet ja toiveet huomioiden. Lisätietoja tilauskoulutuksista ja koulutusvaihtoehdoista saat suoraan toimialavastaavilta sekä toimialueiden sivuilta.

ESLUlaiset kouluttautumassa

Haluamme kehittää myös omaa osaamistamme, jotta voimme palvella teitä entistä paremmin. Syyskausi starttasi liikunnan aluejärjestöjen yhteisillä koulutuspäivillä. ESLUn koulutustiimi tutustui liikunnan aluejärjestöjen uusiin ja päivitettyihin koulutussisältöihin Varalan Urheiluopistolla, jonne saapui 100 asiantuntijaa ja kouluttajaa 15:sta liikunnan aluejärjestöstä.

- Varalassa tapasimme kollegoita ympäri Suomen, lisäsimme omaa osaamistamme, saimme uusia ajatuksia ja kävimme läpi uudet ja päivitetyt koulutukset. Koulutusviikonloppu oli kaiken kaikkiaan loistava syykauden avaus, toteaa Kuosmanen.

Lisätietoja:

Sari Kuosmanen, seuratoiminnan kehittäjä, puh. 040 450 1950, Nieminen Tarja, nuorisopäällikkö, puh. 0400 894 559, Katja Arpalo, aikuisliikunnan asiantuntija, puh. 044 746 2550

Kuvituskuva: Pexels

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija