Valikko 7 / 2022
Minttu ja Pertti kuvaamassa seuratoimintaa

”Seuratoiminnassa mukana oleminen on paras tapa vaikuttaa lajiin”

Kesällä 2022 Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLUn alueella työllistettiin 400 nuorta liikunnan ja urheilun pariin opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella. ESLUn kesätyöntekijät Minttu Katajarinne ja Pertti Hakala kävivät haastattelemassa seuroihin kesäsetelillä palkattuja nuoria. Mitä nuoret ajattelevat ohjaamisesta ja mitä seuratoiminta heille merkitsee?

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä ja paikallisen liikunnan aluejärjestön ESLUn jakama kesätyöllistämisavustus tarjosi loistavan tilaisuuden nuorelle nähdä seuratoimintaa monelta eri tasolta ja saada työkokemusta liikunnan ja urheilun parista. 

- Oli hienoa huomata, että nuorille haettiin tukea monipuolisesti eri tehtäviin. Perinteisten ohjaamiseen ja valmennukseen sekä leiritoimintaan liittyvien tehtävien lisäksi nuoret pääsevät mukaan muun muassa seurojen viestintään, tapahtuma-avustamiseen ja toimistotehtäviin. Kokemus voi toimia kimmokkeena pidempiaikaiselle sitoutumiselle seuran toimintaan tai ensimmäisenä askeleena nuoren ohjaajanpolulla, toteaa ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Sari Kuosmanen

Täksi kesäksi opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi kesäseteleillä 2,2 miljoonaa euroa nuorten työllistämiseen. Tuen avulla seuran oli mahdollista työllistää nuori enintään 60 tunnin ajaksi. Tuki on käytettävissä 30.9.2022 asti.

Mitä nuoret ajattelevat ohjaamisesta ja seuratoiminnasta? 

 

Tuodaan yhdessä hyvää asiaa esille eri kanavissa #ESLUryKesäseteli #Kesäseteli #ESLUry 

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija