Valikko 8 / 2023
Juoksurata

9. Kansallinen liikuntafoorumi – Euroja liikkeellä

Liikunta-alan vuoden ykköstapahtuma, Kansallinen liikuntafoorumi kokoaa yhteen liikkumisen edistämisen sekä liikunnan ja urheilun toimijat yhteen Kisakallion Urheiluopistolle, Lohjalle 30.–31.10.2023. Tämän vuoden liikuntafoorumissa keskustellaan taloudesta monipuolisesti eri näkökulmista teemalla Euroja liikkeellä. ESLUlla on ilo olla mukana järjestäjätahona.

Talous puhuttaa aina, mutta talous on puhuttanut etenkin viime vuosina, kun erilaisten kriisien myötä yleinen hintataso on noussut ja niin julkinen talous kuin kotitaloudet ovat kohdanneet merkittäviä haasteita. Talouskehitys on vaikuttanut myös liikuntaan ja urheiluun, kun esimerkiksi harrastamisen hinta on paikoin noussut, monien kuntien kyky investoida liikuntapaikkoihin on heikentynyt ja valtion liikuntabudjettiin on kohdistunut leikkauspaineita. Samaan aikaan väestön riittämätön liikkuminen aiheuttaa yhteiskunnalle merkittävät, miljardiluokan vuosittaiset kustannukset. Liikettä lisäämällä voitaisiin säästää merkittävästi euroja.

Lokakuun lopulla järjestettävässä Kansallisessa liikuntafoorumissa keskustellaan taloudesta monipuolisesti eri näkökulmista teemalla Euroja liikkeellä. Luvassa on jälleen paljon uusinta tietoa, mielenkiintoisia puhujia ja keskusteluja liikkumisen ja liikuntapolitiikan ajankohtaisista teemoista sekä tärkeitä kollegojen kohtaamisia.

Liikuntafoorumin aloituspuheenvuorosta vastaa liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeriö Sandra Bergqvist aiheella: Miltä näyttä hallituskauden liikkumis- ja liikuntapolitiikka. Ensimmäisen päivän rinnakkaissessioiden aiheina ovat Liikunnan ja liikkumisen verotus, Harrastamisen hinta nousee: Olemmeko tehneet tarpeeksi? ja Mielenterveys ja aivoterveys sekä liikkuminen.

Foorumin toinen päivä rakentaa yhteissessioissa aiheilla Liikunta ja kansatalous sekä Tulevaisuus. Päivien aikana on varattu aikaa myös yhteiselle keskustelulle sekä kysymyksille.

Liikuntafoorumi on aina parasta paikan päällä, ja tänä vuonna foorumi järjestetäänkin vain läsnätilaisuutena. Tutustu tarkempaan ohjelmaan tästä linkistä.

Aika ja paikka: 30.10.2023, klo 12.00 - 31.10.2023, klo 13.00, Kisakallion Urheiluopisto, Lohja

Hinta: Seminaarin hinta on seminaaripäiviin osallistuvilta 148,00 euroa/henkilö.
Seminaaripäivät sisältäen iltajuhlan hinta on 198,00 euroa/henkilö.

Huomioithan, että majoitus ja kuljetus tulee varata erikseen.

Ilmoittautuminen liikuntafoorumiin on auki ESLUn sivuilla – klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan.


Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Kuntaliitto. Liikuntafoorumin 2023 paikallisena järjestäjäkumppanina toimivat Kisakallion Urheiluopisto, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu sekä Lohjan kaupunki.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.
Kuvituskuva: Pixabay

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija