Valikko 8 / 2023
Käden yhdessä pöydän päällä

Sporttimerkonomikoulutuksen joustavuus ilahdutti Millis Sommarbergia

Etelä-Vantaan Taitoluistelijat, EVT:n seurakoordinaattori Millis Sommarberg on tyytyväinen Sporttimerkonomikoulutuksesta saamiinsa vinkkeihin ja oppeihin. Sporttimerkonomitutkinto on liikunta- ja urheilutoimialalle kohdennettu maksuton liiketoiminnan perustutkinto, josta osallistuja saa toimialalle räätälöityä liiketoimintakoulutusta. Koulutuksen kesto 1–1,5 vuotta riippuen aiemmasta osaamisesta ja koulutustaustasta.

Sporttimerkonomitutkinnon aikana opiskelija hankkii liiketoimintaosaamisen lisäksi osaamista myös markkinoinnista, sosiaalisessa mediassa toimimisesta, juridiikasta sekä asiakaspalvelusta ja asiakkuuksien hoitamisesta. Koulutuksessa painopisteenä on opiskeltavien asioiden käytännönläheinen soveltaminen omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen.

– Koulutuksesta on saanut paljon vinkkejä ja apuja omaan työhön. Muiden liikunnan ja urheilun parissa toimivien kanssa käydyt keskustelut ja esille tulleet näkökulmat ovat olleet todella loistavia. On myös ollut mielenkiintoista kuulla, miten toisissa seuroissa ja eri lajien parissa toimitaan, kertoo itsensä kehittämisestä ja uuden oppimisesta selvästi nauttiva Sommarberg.

– Olen saanut jokaisesta kurssista joitain uusia työkaluja tai ajatuksia, joita olen pystynyt hyödyntämään työssäni. Niin sanottuja turhia kursseja ei ole ollut ollenkaan. Edellisestä opiskelustani Kisakalliossa on jo jonkin verran aikaan, joten oli ilahduttavaa myös päivittää ruotsin ja englannin kielitestit, Sommarberg lisää.

Opiskelua joustavasti ja opiskelijan tarpeet huomioiden

Sporttimerkonomikoulutus muodostuu koulutuspäivistä, ohjatusta etäopiskelusta ja oppimistehtävistä. Tutkintoa suoritetaan oman työn ohessa ja se on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Koulutuksessa opiskeltavien osioiden määrä ja sisältö vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojen mukaisesti. Koulutuksen alussa kartoitetaan jo olemassa oleva osaaminen ja opinnot henkilökohtaistetaan sen mukaan.

Sommarberg onkin erityisen tyytyväinen koulutuskokonaisuuden joustavuuteen ja etäosallistumismahdollisuuteen. Läsnätilaisuuksia ei ole ollut koulutuksen puolelta, mutta tuttuihin kasvoihin on törmännyt muun muassa ESLUn järjestämissä tilaisuuksissa.

– Meillä EVT:ssä on ollut tänä keväänä henkilöstömuutoksia ja sain vastuulleni seuran hallinnon pyörittämisen. On ollut todella hienoa, että koulutus joustaa vaihteleviin työelämän tilanteisiin ja järjestäjätahon puolelta saa aikaa tehtävien suorittamiseen. Koulutuksen rakenteessa on selvästi osattu ottaa huomioon seuratoiminnan hektisyys ja nopeat muutokset.

– Etenkin tässä tilanteessa hallinnon koulutuksesta on minulle todella paljon hyötyä. Koulutuksesta olen saanut ihan käytännön vinkkejä eri ohjelmien käytöstä ja ohjausta taloushallintoon sekä asioiden tehokkaampaan hoitamiseen, toteaa Sommarberg.

Sommarberg suosittelee koulutusta liikunnan ja urheilun parissa toimiville erityisesti, jos on halua saada uusia työkaluja omaan työskentelyyn ja kehittää omaa osaamista. Hän kokee, että tulevasta merkonomin paperista on hyötyä myös tulevaisuudessa.

Syksyn infotilaisuus 13.9.

Sporttimerkonomikoulutuksen infotilaisuudessa käydään läpi koulutuksen sisältöjä ja hakuprosessia sekä tutkinnon suoritustapoja. Infotilaisuus järjestetään 13.9.2023 klo 9.00–9.45 etäyhteyksin.


Koulutusohjelman järjestää Rastor-instituutti yhteistyössä ESLUn ja Faros & Com Oy:n kanssa. Koulutusta on toteutettu jo vuodesta 2011 ja osallistujat ovat olleet ympäri Suomea.

Kuvituskuva: Pixabay

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija