Valikko 1 / 2024
Cloettan HR-johtaja Maija Paakkanen luovutti stipendin FC Kontu ry:n valmennuspäällikkö Imram Qureshille

FC Kontulle Tähtiseura-kannustuspalkinto yhdenvertaisuuden edistämisestä

Suomen Olympiakomitea on myöntänyt FC Kontulle arvostetun Tähtiseura-kannustuspalkinnon seuran esimerkillisestä työstä monikulttuurisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämisessä. 1 500 euron stipendin luovutti Tähtiseuraohjelman pääkumppani Cloetta.

Palkitseminen on osa Olympiakomitean vastuullisuusohjelmaa, joka kannustaa seuroja edistämään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja turvallista toimintaympäristöä urheiluyhteisössä. FC Kontun saama palkinto on osoitus seuran merkittävästä panoksesta nuorten osallistamisessa ja monipuolisen toimintaympäristön tarjoamisessa.  

FC Kontun alueella merkittävä osa ihmisistä on maahanmuuttajataustaisia. Seurassa onkin käytetty paljon voimavaroja toiminnan avaamiselle eri kulttuureista tuleville. Seurassa toimii mm. seuratulkkeja, jotka auttavat kielihaasteissa ja sitä kautta tukevat perheiden tuloa mukaan toimintaan.  

– FC Kontu on hieno esimerkki siitä, miten seurat voivat toimia aktiivisesti yhdenvertaisen yhteisön rakentamiseksi ja tukea maahanmuuttajien osallistumista. On tärkeää, että jokaiselle tarjotaan osallistumisen mahdollisuuksia ja että jokainen voi osallistua seuran toimintaan omana itsenään turvallisessa ilmapiirissä, kertoo Olympiakomitean vastuullisuuspäällikkö Elina Laine.  

FC Kontun valmennuspäällikkö Imran Qureshi (kuvassa) oli otettu palkinnosta ja koki, että palkinto on tunnustus kaikille seuran jäsenille. 

Kysyttäessä seuran työstä Qureshi nosti esille kaksi ylpeydenaihetta.

– FC Kontuun on helppo tulla ja meille pääsee aina mukaan. Kustannukset on pidetty mahdollisimman alhaalla ja tarvittaessa annamme myös taloudellista tukea. 

FC Kontu ohjaakin Cloettan stipendintaloudellista tukea tarvitsevien lasten rahastoon.  

– Toinen ylpeydenaihe on meidän osaavat ohjaajat ja valmentajat. Meille on tärkeää, että jäsenet saavat aina parasta mahdollista valmennusta, Qureshi toteaa. 

Tähtiseuraohjelman pääkumppani Cloettan henkilöstöjohtaja Maija Paakkanen (kuvassa) iloitsi palkinnon myöntämisestä.

– On hienoa nähdä seuroja, kuten FC Kontu, jotka ottavat vastuuta ja tekevät aktiivista työtä yhdenvertaisuuden puolesta. Meille Cloettalle lasten ja nuorten liikunta on sydämen asia niin töissä kuin vapaalla. Moni cloettalainen on henkilökohtaisestikin mukana seurojen toiminnassa.

FC Kontu on tuhannen jäsenen itähelsinkiläinen jalkapalloseura. FC Kontu on saanut laadukkaasta lasten ja nuorten toiminnasta myös Olympiakomitean Tähtiseura laatutunnuksen. Tähtiseuroissa jokainen voi urheilla omalla tasollaan kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä. Cloetta on Tähtiseuraohjelman pääkumppani. 

Lähde ja kuva: Olympiakomitea, tiedote 14.12.2023. Kuvassa Cloettan HR-johtaja Maija Paakkanen luovutti stipendin FC Kontu ry:n valmennuspäällikkö Imram Qureshille.