Valikko 1 / 2024
Iloisia lapsia urheilukentällä

Seura-Akatemia-koulutuksessa keskustellaan seurojen viestinnästä media-alan ammattilaisten kanssa

Miksi meidän tapahtumastamme ei uutisoida? Miksi mediaa ei kiinnosta? Ja miksi ne uutisoivat vain ikävistä asioista? Näitä kysymyksiä tulee monesti vastaan, kun urheilutoimittaja liikkuu kentällä.  Nyt seuratoimijoilla on loistava tilaisuus kuulla media-alan ammattilaisten näkökulmia liikunnan ja urheilun uutisoinnista sekä kysyä ammattilaisilta mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Tunnetteko seuranne toiminta-alueen mediat? Miten toimituksissa käsitellään urheilua ja liikunta? Tunteeko seurastanne joku paikallista toimittajaa? Seuratoimijoille suunnatussa viestintäkoulutuksessa keskitytään siihen, miten urheilutoimitukset toimivat ja miten toimituksia kannattaa lähestyä, kun hyppysissä on kiinnostava uutinen.

Juttuvinkistä jutuksi – miten media toimii? 

Kuka urheilutoimituksessa päättää mitä uutisoidaan ja miksi? Miten toimituksen sisällönsuunnittelu toimii – miten ja milloin kannattaa lähestyä toimituksia. Miksi joskus hyvätkin juttuideat jäävät toteuttamatta?  

Käytännön vinkit parempaan tiedottamiseen 

Toimituksiin tulee päivittäin runsaasti sähköpostiviestejä erilaisista tapahtumista – miten erottua joukosta? Miten ottaa huomioon eri välineiden tarpeet; tv, radio, netti ja printti. Tiedottajan pieni muistilista – älä unohda näitä. 

Kriisiviestintä median näkökulmasta 

Kun seurassa tapahtuu se, mitä ei olisi pitänyt tapahtua – Pieni opas kriisiviestintään median näkökulmasta. Esim. näihin kysymyksiin kannattaa varautua.

Illan ammattilaiset

Kouluttajina toimii kaksi media-alan ammattilaista: Topias Kauhala ja Ann-Christine Karhu. 

Topias Kauhala on toiminut Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden urheilutoimittajana vuodesta 2021. Ennen tätä sanomalehtiajanjaksoa työskentelin 16 vuotta aikakauslehtien puolella – 12 vuotta Urheilulehdessä, puoli vuotta välissä työkierrossa Apu-lehdessä ja sen jälkeen Elmo-lehdessä niin toimittajana kuin toimituspäällikkönä. 

Ann-Christine Karhu on työskennellyt Ylellä vuodesta 1997. Vuosien varrella roolit ja toimitukset ovat vaihtuneet. Olen tehnyt mm. uutis- ja ajankohtaistoimittajan sekä urheilutoimittajan töitä, toiminut tuottajana, juontajana, selostajana ja uutispäällikkönä sekä Ylen ruotsinkielisessä urheilutoimituksessa että Yle Urheilussa. 

Ilmoittaudu mukaan

Seura-Akatemia järjestetään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampuksella ke 31.1.2024 klo 18.00–20.00. Tilaisuuden hinta on 50 €/osallistuja. ESLUn jäsenten kannattaa hyödyntää ESLUn jäsenetu: Kaksi osallistujaa yhden hinnalla.

Ilmoittaudu mukaan 19.1.2024 mennessä ESLUn verkkosivuilta.

Kuvituskuva: ESLU

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija