Valikko 1 / 2024
Alkulämmittelyä tekeviä nuoria juoksuradalla

Verkkomateriaalia Urheilevan nuoren vanhemmille

Nuori mieli urheilussa -hankkeessa on toteutettu uusi verkkomateriaali: Urheilevan nuoren vanhemmille. Materiaali opastaa, miten vanhempana tai läheisen roolissa voit tukea nuorta urheiluharrastuksessa sekä miten toimia, jos nousee huoli nuoren voinnista. Seurojen kannattaa jakaa vanhemmille materiaalin linkkiä.

Nuoren urheilijan vanhemmilla ja muilla läheisillä on merkittävä rooli nuoren mielen hyvinvoinnin vahvistajana. Vanhempien rooli on myös reagoida tilanteissa, joissa herää huoli nuoresta.

- Olemme hankkeen kohtaamisissa saaneet toiveita suunnata sisältöjä myös urheilevien nuorten vanhemmille. Urheiluharrastus on kokonaisvaltaista ja kodin sekä lähipiirin tuki on nuorelle tärkeää, kertoo Nuori mieli urheilussa -hankkeen asiantuntija Katri Lilja.

Uuden verkkomateriaalin työstöprosessissa on ollut sparraajina urheilevien nuorten vanhempia ja valmentajia sekä urheilujärjestöjen ja seurojen edustajia.

- Nuorten vanhemmilla ja muilla läheisillä on useimmiten kaikkein paras tuntuma siihen, mitä nuorelle kuuluu ja miten nuori voi. Materiaali kannustaa keskustelemaan kotona nuoren ajatuksista omaan harrastukseensa liittyen ja kannustaa vanhempia osoittamaan eri tavoin arvostusta nuoren harrastamista kohtaan. Materiaalin opastava osio auttaa löytämään apua, jos herää huoli nuoren voinnista, kuvailee Lilja.

Otamme mielellään vastaan palautetta tästä uudesta vanhemmille suunnatusta verkkomateriaalista. Kuulemme mielellään myös, jos nousee lisää toiveita ajatelleen urheilevan nuoren vanhempia, Lilja täydentää.

Tutustu Urheilevan nuoren vanhemmille -verkkomateriaaliin

Urheilevan nuoren vanhemmille on osa MIELI ry:n Nuori mieli urheilussa -hanketta.

Kuva: MIELI ry