Valikko 1 / 2024
Kaksi henkilöä laittaneet kädet yhteen

Suomen liikkuvin kunta palkitaan Urheilugaalassa 11.1.2024

Joka vuosi tammikuussa suomalainen liikunta- ja urheiluyhteisö kokoontuu juhlistamaan Urheilugaalaa sekä menneen urheiluvuoden sykähdyttävimpiä hetkiä. Ilta nostaa esille urheilun ja liikunnan arvostusta yhteiskunnassa ja tekee näkyväksi urheilijoiden, taustavoimien sekä fanien arvoa ja merkityksellisyyttä. Urheilugaalassa on eri palkintoluokkia, joista yksi on Suomen liikkuvin kunta. Ehdolla ovat Kerava, Kalajoki ja Pori.

Kerava

Keravalla on hoksattu tehdä hyviä päätöksiä sen eteen, että asukkaat pääsevät liikkumaan mahdollisimman helposti ja edullisesti.

Keravan 38 000 asukasta pyritään samaan ylös, ulos ja liikkumaan niin isoilla kuin pienemmilläkin ideoilla. Isompia ideoita edustavat vaikkapa liikunnan huomioiminen maankäytössä ja naapurikuntien kanssa tehtävä yhteistyö. Pienempi – tai ainakin konkreettisempi – idea on opetussuunnitelman kirjaus oppilaan oikeudesta jokapäiväiseen taukoliikuntaan.

Pori

Porissa panostetaan arkiaktiivisuuden lisäämiseen. Yyteri, Porin metsän alue ja Kirjurinluoto ovat kaupunkilaisille rakkaita paikkoja liikkumiseen.

Tavoitteena on liikkeen lisääminen kaikkien 83 000 porilaisen arkeen. Keinoja tähän ovat muun muassa nuorille kohdennettu höntsätoiminta, Porista lähtöisin oleva maksuton nuorisopassi, kirjastokortilla lainattavat maastopyörät ja suositut Maksa mitä haluat -päivät, jotka kaikki innostavat kokeilemaan eri liikuntamuotoja. Porissa jokaisella on oikeus liikkua.

Kalajoki

Kalajoella on onnistuttu löytämään yhteinen sävel eri toimijoiden välillä ja keksimään tapoja hyödyntää merellisen kaunista luontoa kuntalaisten liikunnassa.

Kalajoen 12 000 asukasta pääsevät nauttimaan lähiliikuntapaikoista ja meriluontoon rakennetuista monipuolisista reiteistä ympäri vuoden. Eri toimialoja yhdistävä Akatemia järjestää kuntalaisille ympäri vuoden innostavia tapahtumia – ja tarjoaapa Kalajoki asukkailleen liikuntaneuvontaakin. Lisäksi kunta kutsuu omiaan liikkumaan kekseliäillä digitaalisilla ideoillaan.

Lue lisää Urheilugaan sivuilta.

Lähde: Suomen Urheilugaala
Kuva: Pixabay