Valikko 3 / 2019

Tikkurilan Tiikereissä innostetaan vanhempia mukaan toimintaan KKI-hanketuen avulla – Hae sinäkin seurallesi KKI-hanketukea

KKI-hanketuki innosti vantaalaista salibandyseuraa kehittämään palveluitaan pelaavien lasten vanhemmille. Tavoitteena on saada aikuiset liikkeelle lasten harrastuksen ajaksi ja innostaa heidät mukaan seuran toimintaan. Hanketuen myötä seura pystyi palkkaamaan aikuisliikunnan ohjaajan vetämään matalan kynnyksen toimintaa, johon on helppo tulla mukaan.

Tikkurilan Tiikereillä harrastepuolen suosio näkyy kasvavissa pelaaja- ja joukkuemäärissä. Tiikereitä liikkuu nyt ennätysmäärä liiton sarjoissa. Samalla seura on rakentanut Tiger Sport Areenalle loistavat olosuhteet niin kilpa- kuin harrastustoiminnalle. Yhteinen harjoituskeskus luo yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

- Aikuisliikunnan puolella meillä on ollut kuntosählyn lisäksi erilaisia pienempiä projekteja. Olemme järjestäneet muun massa vanhempien leikkimielisiä turnauksia ja viime syksynä kokeilimme ulkosalibandyä, kertoo Tikkurilan Tiikereiden hallituksen jäsen Ansa Kokljuschkin.   

Lasten ja nuorten pelatessa ja harjoitellessa isolla kentällä on lämmittelykentällä tilaa aikuisten liikunnalle. KKI-hanketuki inspiroi seuraa kehittämään toimintaa erityisesti vanhemmille, jotka tuovat lapsia harrastuksen pariin ja jäävät katsomaan harjoituksia. Hanketuen myötä kuntoliikunta pyritään saamaan osaksi seuran pysyvää toimintaa.

- KKI-ohjelman myöntämä tuki on meille tärkeä, koska nyt pystymme sitouttamaan ohjaajan mukaan. Ideana on, että aikuisliikuntaan erikoistunut ohjaaja vetää matalankynnyksen jumppaa, venyttelyä, lihaskuntoharjoittelua lajitoiminnan ohessa – hauskuutta unohtamatta, toteaa Kokljuschkin.

Suunnitellut kuntoliikuntatunnit käynnistyvät maaliskuun aikana. Ajatuksena on, että liikkeelle lähdetään kahdesta arki-illasta. Kevään aikana seurassa kartoitetaan, kuinka monelle ja millaiselle sisällölle olisi eniten kysyntää. Tärkeintä on pitää osallistumiskynnys toimintaan matalana. Kokljuschkin painottaa ettei ryhmään tarvitse sitoutua koko kaudeksi vaan mukaan voi tulla katsomaan ja kokeilemaan.

- Ohjaajan johdolla muokkaamme sisällöt osallistujien näköiseksi. Kuntotuntien ohessa tutustutaan myös salibandyyn ja lajista innostuneet voivat halutessaan hypätä mukaan myös muuhun seuran toimintaan. Olisi hienoa saada myös pelaajien vanhemmat liikkumaan, sanoo innolla hankkeen käynnistymistä odottava Kokljuschkin.

Taloudellista tukea Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) -ohjelmalta – hankehaku on auki 31.3. asti

Vuoden 2019 ensimmäisellä KKI-hanketukikierroksella (1/2019) hakemuksia tuli yhteensä 223 kappaletta eri puolilta Suomea, joista tukea myönnettiin 105 hankkeelle yhteensä 430 200 euroa. KKI-ohjelma myönsi taloudellista tukea 27 terveysliikuntahankkeelle sekä yhdelle Liikunnan aluejärjestölle Uudellemaalle yhteensä 85 200 euroa.

Hakukierros 2/2019 on auki maaliskuun (1.-31.3.) ajan. KKI-hanketukea voivat hakea kaikki rekisteröidyt yhteisöt. Tuki on tarkoitettu hankkeille, joissa järjestetään aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehitetään keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Tavoitteena on vakiinnuttaa hankkeen uusi toimintamuoto osaksi järjestävän tahon/tahojen normaalia toimintaa.

Hakevien kannattaa huomioida seuraavat painopistealueet: liikuntaneuvonta osana liikunnan palveluketjua, työyhteisöjen liikuntaa ja terveyttä tukevat mallit sekä fyysisesti huonokuntoiset miehet.

Suunnitteluun ja ideointiin kannattaa käyttää aikaa ennen hakulomakkeiden täyttämistä – tukea saa myös ESLUsta. KKI-ohjelman verkkosivuilta löytyy kattavasti tietoa hankkeen suunnittelusta, tuen hakemisesta sekä esimerkkejä tuetuista hankkeista ja hyvistä toimintamalleista.


Lisätietoja:
Tukea ja lisätietoja KKI-hankehausta antaa ESLUn aikuis- ja terveysliikunnan kehittäjä Merja Palkama, merja.palkama@eslu.fi tai puh. 040 595 4195.

KKI-ohjelman myöntämiin avustuksiin voi tutustua tästä.

Kuva: Tikkurilan Tiikerit

 

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija