Valikko 3 / 2023
Minttu ja Pertti kuvaamassa seuratoimintaa

Seuroille suunnattu kesätoiminnan avustus tulee jälleen – Millaisia tehtäviä teidän seurallanne olisi tänä kesänä tarjota nuorille?

ESLU jakaa seuroille avustusta lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen. Avustus on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä, ja tukea jaetaan edelleen seuroille hakemuksien perusteella. ESLUn haku alueensa seuroille aukeaa maaliskuussa. Viime kesänä seurat palkkasivat nuoria muun muassa ohjaus- ja toimistotehtäviin.

Tuki kohdistuu erityisesti lasten ja nuorten liikuntaan, liikuttamisen ja harrastustoiminnan lisäämiseen sekä uusien seuratoimijoiden mukaan saamiseen liikunta- ja urheiluseuroissa. Lähtökohtana on nuorten kesätyöntekijöiden lyhytaikainen palkkaus ajalle 1.4.–30.9.2023. Palkkatuki on 700 euroa/nuori sisältäen sivukulut. Nuoreksi määritellään tukihaussa 15–29-vuotiaat. Kesällä 2022 ESLU tuki avustuksella hieman yli 400 nuoren lyhytaikaista palkkausta.

– Edellisinä vuosina nuoret työskentelivät voittopuolisesti erilaisissa leiriohjaajan sekä apu- ja vastuuohjaajan tehtävissä liikuttaen suurta määrää lajikokeilijoita ja harrastajia. Nuoria työskenteli myös muissa seuran tehtävissä, kuten viestinnän ja hallinnon tehtävissä sekä erilaisissa yhdistelmätoimissa. Nyt seurojen kannattaa pohtia, millaisiin eri rooleihin nuoria voitaisiin työllistää kesätoiminnan kasvattamiseksi, sanoo ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Sari Kuosmanen.

– Olen erittäin iloinen, että opetus- ja kulttuuriministeriö pystyi avaamaan myös tänä vuonna erityisavustuksen, jota liikunnan aluejärjestöt voivat hakea. Tuki on ollut erittäin tärkeä seuratoiminnan elinvoimaisuuden näkökulmasta ja seurojen mahdollisuuksista palkata nuoria mukaan seurojen kesätoimintaan, Kuosmanen jatkaa.

Vuoden 2023 kriteerit ja tukihaku avataan seuroille, kun opetus- ja kulttuuriministeriö ilmoittaa avustuspäätöksen ESLUlle. Viestimme asiasta ESLUn kanavissa ja suoraan rekisterissämme oleville seuroille.

  • ESLU järjestää infotilaisuuden alueensa seuroille.
  • Haku seuroille aukeaa maaliskuussa - seuraa ESLUn kanavia.

Lue juttuja edellisvuosien tuista

 

Lisätiedot: Sari Kuosmanen, seuratoiminnan kehittäjä, ESLU, puh. 040 450 1950

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija