Liikkujan Apteekki

Liikkujan Apteekki

Liikkujan Apteekki -konsepti on KKI-ohjelman, Hengitysliiton, Suomen Apteekkariliiton sekä Liikunnan aluejärjestöjen yhteistyössä toteuttama toimintamalli, jonka tavoitteena on tuoda terveysliikuntaa apteekkien arkeen ja osaksi asiakasneuvontatilanteita. Toimintamalli kokoaa apteekit ja liikuntaa järjestävät tahot yhteen ja vahvistaa kuntien liikuntaneuvontaa. Tavoitteena on luoda liikunnasta lisäarvo apteekin olemassa oleviin palveluihin.
 

Maksuton starttikäynti

ESLU tarjoaa Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekeille maksuttoman Liikkujan Apteekki -starttikäynnin, jossa esitellään yksityiskohtaisesti toimintamallia, yhteistyökumppaneita sekä konseptin tarjoamia mahdollisuuksia. Starttikäyntiin tulee varata aikaa noin 1-1,5 tuntia. Käynnistä veloitetaan ainoastaan ESLUn asiantuntijan kilometrikorvaus.

Konseptin hyödyt apteekeille:

  • Lisää näkyvyyttä toiminnalle
  • Tukea toiminnan kehittämiseen yhteistyön kautta
  • Lisäarvoa asiakkaille
  • Lisämyyntiä liikunnan avulla
  • Vaihtelua henkilöstön työnkuvaan
     


Liikunta osana arkea -koulutus apteekkien henkilökunnalle

Liikunta osana arkea on apteekkien ja niiden henkilökunnan tarpeisiin räätälöity monipuolinen terveyttä edistävän liikunnan erikoiskoulutus. Koulutuksen tavoitteena on tarjota osallistujille käytännönläheisiä työvälineitä omaan työhön, asiakasneuvontatilanteisiin ja terveysliikunnan edistämiseen. Mikä on liikunnan merkitys kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta? Minkälaista tukea elämäntapamuutokseen pyrkivä henkilö tarvitsee? Muun muassa edellä mainittuihin kysymyksiin saat vastauksia osallistumalla Liikunta osana arkea -koulutukseen.
 

Liikkujan Apteekki -toiminta perustuu UKK-instituutin terveysliikunnan suosituksiin ja Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin laatimiin Käypähoito-suosituksiin. Liikkujan Apteekki on yksi KKI-ohjelman liikuntaneuvonnan valtakunnallisista toimenpiteistä.