ESLU tuottaa kokonaisvaltaisia liikuntapalveluita erikokoisille työyhteisöille ja erilaisille liikkujille laajan yhteistyöverkoston kanssa. Parhaimmillaan työnantajan tarjoamat liikuntamahdollisuudet innostavat henkilöstöä huolehtimaan fyysisestä kunnostaan ja terveydestään töissä ja vapaa-ajalla. Liikunnan aluejärjestöjen Buusti360 on liikunta- ja hyvinvointiohjelma, joka tarjoaa tukea, työkaluja ja toimivia käytäntöjä liikunta-aktiivisuuden kehittämiseen ja ylläpitoon.

Vuoden 2021 Henkilöstöliikunnan barometrin mukaan henkilöstöliikuntaa tukee jollain tavalla 95 prosenttia organisaatioista. Henkilöstöliikuntaan osoitettava rahallinen tuki on vakiintunut keskimäärin 230–250 euron tasolle.

Keskeisimmät henkilöstöliikunnan tukemisen perusteet ovat:

  • työkyvyn- ja vireen ylläpito,
  • työhyvinvoinnin parantaminen sekä
  • yleisen terveydentilan edistäminen.

Työyhteisön toimintatavoilla on todennäköisesti oletettua suurempi merkitys myös vähemmän liikkuvien mukaan houkuttelussa. Joka neljäs palkansaaja vastaa innostuvansa tai aktivoituvansa työkaverien vaikutuksesta, yhtä moni työpaikkojen liikuntaporukoiden ja -kerhojen ansiosta.

Henkilöstöliikunnalla saadaan tuloksia aikaan, kun se on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä. Suosittelemme liikunnan aseman vahvistamista osana työpaikkojen työhyvinvointistrategiaa ja -terveyshuollon toimenpiteitä.

Palvelutarjonta

ESLUn tavoitteena on motivoida työikäisiä aktiiviseen arkeen ja säännölliseen liikkumiseen, jonka avulla voidaan parantaa yksilön elämänlaatua ja edistää työkykyä.

Liikunnan aluejärjestöjen Buusti360 on liikunta- ja hyvinvointiohjelma, joka tarjoaa tukea, työkaluja ja toimivia käytäntöjä liikunta-aktiivisuuden kehittämiseen ja ylläpitoon 5–5 000 henkilön työyhteisöihin. Hyvinvointiohjelma on onnistunut silloin, kun se on räätälöity yrityksen strategia, tavoitteet ja arvot huomioiden.

Buusti360-hyvinvointiohjelma rakennetaan työyhteisönne tarpeiden pohjalta. Saatte ideoita ja apua laajasta valtakunnallisesta asiantuntijaverkostostamme. Monipuoliset, vuosittain vaihtuvat teemat pitävät yllä motivaatiota ja haastavat kokeilemaan uusia, innostavia tapoja liikkua ja huolehtia hyvinvoinnista.

Buusti360 tarjontaan kuuluvat:Buusti360 -ohjelman logo

  1. testauspalvelut,
  2. luennot, työpajat ja koulutukset sekä
  3. työhyvinvointipäivät ja liikuntalajikokeilut.


Lue lisää Buusti360-palvelusta sekä lisää liikettä ja hyvinvointia työyhteisöösi!

 

Liikkuva työelämä