Ruotsalainen on kahden koululaisen äiti, lasten liikunnan kirjailija, erityisliikunnanohjaaja, hyvinvointivalmentaja, mindfulness-ohjaaja sekä perheliikunnan ja varhaiskasvatuksen kouluttaja Espoosta. Hän on toiminut lasten liikunnan, opettamisen ja kasvatuksen parissa koko työikänsä vaihdellen asiakaskuntaa aina vauvoista teineihin, senioreihin saakka.

Ruotsalainen on toiminut varhaiskasvatuksen ja perheliikunnan kouluttajana sekä lasten liikunnan tuotteiden ja koulutusten suunnittelijana ja kehittäjänä yli 10 vuoden ajan. Viimeisimpänä hän oli mukana Liikuntaleikkikoulun työryhmässä uusimassa lasten liikunnan huippu koulutusta.

Hänen oma lajitaustansa lapsuuden vuosilta on vivahteikas baletista, eri tanssilajien kautta yleisurheiluun ja jalkapalloon, mutta nyt aikuisiällä hän on ihastunut suppailuun ja vaeltamiseen. Ruotsalaista motivoi ESLUn koulutuksissa liikunnan ilo, innostaminen ja tiedon jakaminen sellaisille, jotka rakastavat liikuttaa lapsia. Ruotsalainen tekee suurella sydämellä lasten liikunnan koulutustyötä ja hänen mielestänsä on mahtavaa saada uusia vinkkejä ja ideoita myös koulutettavilta.