Valikko 11 / 2021
myClub-kuva, jossa nuorten jalkapallojoukku on kerääntynyt rinkiin kädet toistensa hartioilla.

Kehitä ja helpota seuratoimintaa myClubilla

myClub on ollut mukana suomalaisten urheiluseurojen arjessa yli kymmenen vuoden ajan. Jäsenhallinta, laskutus, tapahtumahallinta ja läsnäolot sekä monipuolinen viestintä onnistuu myClubilla vaivattomasti. Yli 750 seuraa on vienyt toimintansa uudelle tasolle ottaessaan myClubin käyttöönsä.

Usein syynä myClubin käyttöönottoon urheiluseuroissa on seuran kehittäminen ja tuominen nykyaikaan. Seuran hallinnon digitalisoiminen, tietosuoja, moderni taloushallinto, uudet kotisivut sekä vuorojen suunnittelun helpottaminen ovat kysymyksiä, joita seurat pohtivat ennen myClubin käyttöönottoa. Tiivistetysti se, että kaikki seurahallinnon ydintoiminnot löytyvät samasta turvallisesta palvelusta on tärkeää seuroille.

Yleisurheiluseura Espoon Tapioiden toiminnanjohtaja Linnea Renqvist nostaa juuri kokonaisvaltaisuuden esiin myClubissa.

“Tärkeää on, että kaikki jäseniä koskevat tiedot löytyvät samasta paikasta”, Renqvist toteaa.

Helppo jäsenhallinta on myClub-seurojen toimihenkilöille tehdyn asiakastutkimuksen mukaan selkeästi tärkein hyöty seuroille. Jäsenhallinta on niin sanottu peruskivi, joka mahdollistaa seuran kehittämisen myös muilla osa-alueilla. Kun jäsentiedot ovat turvallisessa järjestelmässä, ajan tasalla ja helposti löydettävissä, saadaan laskut ja viestit perille oikeille jäsenille. Myös seuran ydintehtävä – liikunta- ja urheilutapahtumien järjestäminen – onnistuu helpommin, kun jäsenhallinta toimii.

Monen seuran taloudellinen tilanne kohenee myClubin käytön myötä. Laskutus on järjestelmällä helppoa, tarkkaa ja nopeaa. Seuran tulovirta voi nousta jopa 25 prosenttia, kun laskutus saadaan kuntoon. Helpon maksuseurannan avulla seura myös saa valvottua, että laskut oikeasti maksetaan.

Espoon Tapioiden Linnea Renqvist korostaa myClubin helppokäyttöisyyttä ja kertoo myClubin olevan seuran tärkein työkalu: “myClubia käyttävät kaikki, jotka hallinnoivat ryhmiä ja tapahtumia.”

Helppokäyttöisyys on erittäin tärkeä näkökulma myClubin kehityksessä. Seuran vastuuhenkilöiden, ryhmien ja joukkueiden johtajien, rahastonhoitajien sekä valmentajien lisäksi myClubia käyttävät kaikki seuran jäsenet ja vanhemmat. Harrastajat käyttävät myClubia mobiilisovelluksella, jolla tapahtumiin ilmoittautuminen, omien tietojen päivitys ja viestintä onnistuu kätevästi. Kun ilmoittautumiset hoidetaan myClubilla, saa seura tietoa ja raportteja tapahtumista ja aktiivisuudesta, jolloin seuraa voidaan kehittää ja johtaa oikein.

Jatkuvasti kehittyvä palvelu urheiluseuroille

myClubia kehitetään jatkuvasti, jotta seuratyö olisi helpompaa. Vuoden alussa julkaistiin uudet paketit (Kulta, Hopea, Pronssi) seuroille, jotta kaikille löytyisi juuri sopiva myClub-paketti. Lisäksi julkaistiin toivottu Vuorosuunnittelu-lisäpalvelu, jolla seuran vuorojen hallinnointi onnistuu todella helposti. Pienempiä parannuksia on tuotu esimerkiksi tapahtumiin (mm. jäsentasoittainen ilmoittautuminen, jonotusominaisuuden parantaminen) ja seuran tietosuoja-asetuksiin (mm. jäsentietojen elinkaaren hallinta ja toimihenkilöiden oikeudet nähdä jäsenten tietoja).

Yleisimmät lajit myClub-perheessä ovat jalkapallo ja salibandy. myClub sopii kuitenkin erilaisille seuroille aikidosta yleisurheiluun ja jääkiekosta tanssiin. Sekä isot että pienet seurat voivat käyttää myClubia, sillä palvelun hinnoittelu mukautuu seuran jäsenmäärään.

Tutustu ja pyydä seurallesi maksuton esittely osoitteessa myClub.fi.

Kuva ja teksti: myClub