21.12.2022

Miten uudet hyvinvointialueet linkittyvät liikkumiseen? Miten hyvinvointialueet voivat lisätä suomalaisten fyysistä aktiivisuutta? Suomen Olympiakomitea ja Liikunnan Aluejärjestöt ovat julkaisseet liikkumisen ja liikunnan edistämisen tietopaketin aluevaltuutetuille. Tietopakettiin on koottu tietoa ja vinkkejä hyvinvointialueiden mahdollisuuksista liikkeen lisäämiseen.

Alkuvuodesta käynnistyvät hyvinvointialueet ovat suuren haasteen – mutta myös mahdollisuuden – edessä.  Suomalaisten liikkuminen on vähentynyt entisestään. Liikkumattomuus vie paitsi suomalaisten terveyden myös hyvinvointialueiden rahat. Alueille syntyy vuosittain miljardiluokan lasku, kun suomalaiset liikkuvat liian vähän.  Liike on erinomainen lääke, joka hyvinvointialueiden kannattaa ottaa mahdollisimman pian käyttöön. Liikunnalla voidaan ennaltaehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa useita sairauksia ja lisätä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.  

Uusien hyvinvointialueiden tehtävänä on hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Jatkossa myös osa valtion rahoituksesta hyvinvointialueille määräytyy hyte-toimien perusteella. 

Tutustu tästä Aluevaltuutettujen tietopakettiin liikkeen ja liikunnan edistämisestä (PDF).

Tutustu lisäksi:  

Lisätietoja: Olympiakomitean yhteiskuntasuhdepäällikkö Toni Ahva, puh. 050 440 9647.