25.10.2019

Valtakunnallisia Porraspäiviä vietetään 4.–10.11.2019, ja tänä vuonna myös eduskunta on ilmoittautunut mukaan teemaviikkoon. Suomen ehkä kuuluisimpien portaiden nousijat haastavat samalla kaikki suomalaiset valitsemaan terveytensä ylläpitämiseksi portaat hissin sijaan marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Portaiden kutsu on kuultu eduskunnassa ennenkin: Jo vuonna 2009 taloon perustettiin Rappuremmi, joka sitoutui kapuamaan portaita aina kun on tilaisuus. Myös eduskunnan kansainvälisellä osastolla käydään päivittäistä kisaa Portaiden herruudesta.

Valtakunnalliset Porraspäivät on opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelman vuosittainen maksuton tempaus. Sen avulla halutaan kiinnittää huomiota etenkin työyhteisöissä arkiliikunnan terveyttä edistäviin vaikutuksiin. Varsinkin istumatyötä tekevät saavat paljon terveyshyötyjä pienillä valinnoilla, kuten päivittäisellä portaiden nousulla.

– Porraspäivät nostaa esiin liikkumisen hyötyjä, joita voi saavuttaa ilman urheilullisia urotekoja. Portaissa kävely herättää lihakset sekä aineenvaihdunnan lepotilasta, johon keho istuessa vaipuu. Jo minuutinkin mittaisella liikunnalla on suotuisia vaikutuksia, muistuttaa KKI-ohjelman kehittämispäällikkö Miia Malvela.

Kampanjaan voi ilmoittautua mukaan osoitteessa www.porraspaivat.fi. Sieltä voi myös printata tsemppimateriaaleja laitettavaksi vaikka hissin viereen tai portaisiin. Mukaan ilmoittautuneiden kesken arvotaan tuotepaketteja.

Lisätietoja: KKI-ohjelma, kehittämispäällikkö Miia Malvela, puh. 050 443 2376, miia.malvela(at)likes.fi

Kuva: Hanne Salonen/Eduskunta