1.2.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriön Erityisavustus (2) urheiluseuroille toiminnan turvaamiseksi koronavirustilanteessa -haku on auennut. Avustusta voivat hakea urheiluseurat lasten ja nuorten kilpa- ja huippu-urheilutavoitteisen toiminnan turvaamiseksi koronaepidemian aikana. Opetus- ja kulttuuriministeriö voi käyttää avustuksiin yhteensä enintään 2 000 000 euroa.

Avustuksen tavoitteena on lievittää koronapandemian seuralle aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Avustuksella turvataan urheiluseurojen toimintaa sekä lasten ja nuorten tavoitteellisen kilpa- ja huippu-urheilun edellytyksiä pandemian aiheuttamana poikkeusaikana 1.6.2020–31.1.2021.

Avustus on tarkoitettu urheiluseurojen toiminnan jatkumisen turvaamiseen koronapandemian aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien osalta. Avustusta voi saada koronaviruksen aiheuttamien tappioiden kattamiseen; toiminnan väliaikaisen keskeytymisen, tapahtumien peruuntumisen, siirtymisen tai uudelleenjärjestelyn aiheuttamiin kustannuksiin ja tappioihin. Avustuksen painopisteenä on lasten ja nuorten tavoitteellinen toiminta urheiluseuroissa.

- Suosittelen jälleen, että seuroissa ollaan ajoissa hakemuksen teossa. Lähetystä ei kannata jättää viimeiseen päivään. On syytä myös huomioida, että asiointipalvelun käyttö edellyttää y-tunnusta, Suomi.fi-tunnista sekä Suomi.fi-valtuuksien käyttöä. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksen kautta henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Kannattaa selvittää, että hakijalla on oikeudet tehdä hakemus seuran puolelta, sanoo ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman.

Hakuaika päättyy 13.2.2021 klo 16.15. Lisätietoja ja ohjeet löytyvät opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.

- Liikunnan aluejärjestöjen ja lajiliittojen seurakehittäjät on kutsuttu opetus- ja kulttuuriministeriön lisäinfoon, joka järjestetään viikon viisi aikana. Jos seuroilla tulee lisäkysyttävää hausta, voi meihin seurakehittäjiin olla yhteydessä, toteaa Ekman.

Lisätietoja seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekmanilta, puh. 050 407 7119.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö