7.4.2022

Toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu nosti esille seuroille suunnatun kesätyöllistämistuen, jonka avulla on tarkoitus työllistää tulevana kesänä 400 nuorta ESLUn alueen seuroihin. Toiminta tukee seurojen elinvoimaisuutta ja lisää nuorten työllistymismahdollisuuksia. Lisäksi keskusteluissa nousi esille seuratoiminnan tulevaisuus digitalisoituvassa maailmassa.

ESLUlta tukea nuorten kesätyöllistämiseksi

Kevätkokouksessa nostettiin esille seuroille suunnattu kesätyöllistämistuki. Lasten ja nuorten kesätoiminnan ja harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi ESLU tukee toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista ajalle 1.5.–30.9.2022.

Seurat voivat antaa hyvän näköalapaikan nuorelle työelämään. Myönteisillä kokemuksissa nuoret voivat innostua seuratoiminnasta laajemminkin, ja seurat saada mukaan uusia toimijoita sekä kehittää ja laajentaa toimintaa. Tämä on myös yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä.

Kesätyöllistämistuen avulla on tarkoitus työllistää 400 nuorta. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella voidaan kattaa henkilön palkka- tai palkkiokuluista enintään 700 euron osuus/henkilö.

- Nämä kaksi vuotta koronapandemian keskellä on ollut raskasta nuorille. Nyt on tärkeää, että voimme myös tänä kesänä mahdollistaa nuorille kesätyöpaikkoja ja tukea seurojen kesätoimintaa. Hienoa, että voimme tarjota näinkin monelle nuorelle mielekästä tekemistä seuratoiminnan parista. Toivottavasti kokemus innostaa nuoria eri tehtäviin liikunnan ja urheilun parissa, kommentoi ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu.

Kouluttamalla lisää osaamista digitalisoituvaan maailmaan

Koronaviruspandemia sysäsi monet seurat nopeasti myös digiaikaan. Poikkeusolot pakottivat meidät kaikki muuttamaan nopeasti totuttuja toimintatapoja, kun perinteiset harjoitukset ja kokoukset jouduttiin siirtämään verkkoon.

- ESLU lähtee yhä vahvemmin opastamaan paikallisia seuroja kohti digiaikaa. Digitalisaatiossa ja teknologisessa kehityksessä mukana pysyminen on liikunta ja urheiluseuroille todella tärkeää. Urheiluseurojen alueellinen digiloikka -hankkeen myötä pystymme tukemaan seuroja tällä matkalla, kertoo Ahlroos-Tanttu.

ESLUn kevätkokous järjestettiin hybridimallilla 5.4.2022. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2021 vuosikertomus ja tilinpäätös. Lisäksi kevätkokous myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille ja asetti ehdollepanotoimikunnan valmistelemaan järjestön syyskokouksen henkilövalintoja.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu, paivi.ahlroos-tanttu(at)eslu.fi, puh. 040 716 1355