8.2.2023

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, ESLU on valinnut alueensa vuoden 2022 urheiluseuraksi Hyvinkään Tennisseuran. Palkinto luovutettiin Pääkaupunkiseudun Urheilugaalassa 8. helmikuuta 2023. Palkinnon vastaanottivat Hyvinkään tennisseuran varapuheenjohtaja Eeva Rantatorikka ja toiminnanjohtaja Gábor Lovró.

Hyvinkään Tennisseura tarjoaa laadukasta ja mielekästä toimintaa perheen pienemmistä aina senioreihin asti. Kaikki pääsevät harjoittelemaan, pelaamaan ja toimimaan omien mieltymysten ja tavoitteiden mukaisessa. Perheen pienimmille on tarjolla perheliikkaria, jossa leikin varjolla tutustutaan omaan kehon motoriikkaan ja tennikseen. Junioriuran jälkeen kehittymistä mahdollistavat aikuisvalmennukset.

Lisäksi seura järjestää lajitutustumisia alueensa varhaiskasvatukseen ja oppilaitoksiin sekä on mukana Harrastamisen Suomen Mallin -toteutuksessa. Kesällä suositut kesäleirit ja aikuisten valmennuskurssit mahdollistavat monille lajiin tutustumisen ja taitojen syventämisen.

– Tähtiseurana Hyvinkään Tennisseura tarkastelee ja kehittää toimintaansa säännöllisesti sekä tarjoaa laadukasta ja vastuullista toimintaa, sanoo ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu.

– Vuoden urheiluseura -palkinto on meille suuri kunnia. Tämä antaa lisää motivaatiota kehittää toimintaa edelleen. Tämä on myös joukkuepalkinto, sillä koko seura tekee kovasti töitä toiminnan eteen, toteaa Lovró.

Palkinnon jakoi ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu ja viestinnän suunnittelija Minttu Koivumäki.

Helsingin Urheilutoimittaja ry:n (HUT) palkinnot

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on Pääkaupunkiseudun paras urheilija 2022. Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT). HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon 43 kertaa, vuodesta 1980 lähtien.

Vuoden 2022 pääkaupunkiseutulaisena urheilutekona Helsingin Urheilutoimittajat palkitsi jääkiekkoilija Valtteri Filppulan pääsyn Kolmen kullan klubiin ensimmäisenä suomalaisena.

Urheilun hyväntekijänä palkittiin kansainväliselle huipulle pyrkivien urheilijoiden taloudelliseksi avustamiseksi perustetun Läpimurto-säätiön perustanut Tuomas Lang.

Gaalatunnelmia täydennettiin musiikkiviihteellä. Kansainvälisesti palkittu trumpettitaiteilija, frisbeegolfin someilmiö Kalevi ”Aceman” Louhivuori soitti koosteen Urheiluruudun tunnussävelmistä vuosien varrelta, ja Laajasalon opiston kuoro Iist Side Singers esitti vauhdikkaan laulusikermän.

HUT:n, ESLUn, Laajasalon opiston ja K-Supermarket Saaren lisäksi palkitsemistilaisuuden toteutukseen osallistuivat yhteistyökumppaneina Blondel-samppanja, Elis-vaihtomattopalvelu, Event Media Group, Jubilee-astiapalvelu, Letterbox-lehtikustantamo ja Printix-painotalo. Laajasalon opisto striimasi gaalakokonaisuuden suorana lähetyksenä ISTV:n ja Helsingin Sanomien välityksellä.

Lisätietoja ESLUn vuoden urheiluseura -palkinnosta:

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu, puh. 040 716 1355
Hyvinkään Tennisseura, toiminnanjohtaja Gábor Lovró, puh. 044 988 0723