1.12.2017

Helsingin poliisi varoittaa huijareista, jotka ovat lähettäneet kalasteluviestejä ja valelaskuja urheiluseuroille. Huijauslaskut ovat olleet suuruudeltaan noin kolmetuhatta euroa.

Aiemmissa tapauksissa valemaksuja on pyydetty urheiluseuroilta esimerkiksi ruotsalaiselle, englantilaiselle tai saksalaiselle tilille, ja tämä on useimmiten paljastanut laskun huijaukseksi. Nyt kuitenkin siirtoa pyydetään ensimmäistä kertaa suomalaiselle tilille, sanoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Ensimmäisistä suomalaiselle tilille pyydetyistä rahansiirroista ilmoitettiin poliisille lokakuun lopussa. Sen jälkeen rikosilmoituksia on tehty jo parikymmentä. Osa huijauksista on poliisin mukaan onnistunut.

Huijari ei välttämättä lähesty heti laskulla, vaan saattaa lähettää seuralle jonkinlaisen tunnusteluviestin ja kokeilla, meneekö henkilö ansaan ja vastaa viestiin.

Mikäli jokin seura saa huijaukseksi epäilemänsä laskun, kannattaa laskun vastaanottajan ottaa yhteyttä seuran toimitusjohtajaan ja kysyä, onko maksumuistutus aiheellinen. Mikäli joku epäilee siirtäneensä rahaa huijareiden tilille, neuvoo poliisi ottamaan pikaisesti yhteyttä pankkiin rahansiirron jäädyttämiseksi.
 

Lähde: Länsi-Uusimaa 29.11.2017