24.5.2018

Syyskuun ensimmäinen viikko 3.-9.9.2018 on valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa! Viikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Koulut voivat itse päättää, miten harrastusviikkoa toteutetaan ja suunnitella ohjelmaa hyödyntämällä oppilaiden osaamista ja osallisuutta. Tavoitteena on, että koulut avaavat ovensa seuroille ja erilaisille harrastusjärjestöille, jotka tulevat varmasti mielellään esittelemään toimintaansa oppilaille. Halutessaan koulut voivat järjestää myös ilta- tai viikonlopputilaisuuksia vanhempien mukaan saamiseksi.

Tapahtumaan kannustavat mukaan OKM, OPH, Koulussa harrastamisen verkosto ja muut valtakunnalliset harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt. Harrastusviikolle luodaan yhteinen ilme ja yhteinen viestintä, jota koulut voivat hyödyntää omassa viestinnässään.

Toivomme, että koulut ilmoittautuvat viikon toteuttajaksi, jotta voimme viestiä mukana olevista kouluista eri järjestöille ja medialle. Lähetämme ilmoittautuneille lisätietoja ja ideoita viikon toteuttamiseksi.

Ilmoita koulusi mukaan harrastusviikkoon täällä.
 

Yhteistyöterveisin koulussa harrastamisen verkosto!

Kehittämiskeskus Opinkirjo – Koululiikuntaliitto – Liikunnan aluejärjestöt – Mannerheimin Lastensuojeluliitto – Nuori Kirkko – Suomen Olympiakomitea – Suomen Partiolaiset – Suomen Olympiakomitea Suomen Vanhempainliitto – Suomen 4H liitto – WAU ry

Harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt ovat muodostaneet yhteistyöverkoston, jonka tavoitteena on edistää koululaisten harrastamisen mahdollisuuksia – ennen kaikkea koulupäivän yhteydessä. Verkoston yhteisenä tahtotilana on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus osallistua mielekkääseen, laadukkaaseen ja ryhmässä tapahtuvaan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä monialaisen yhteistyön avulla. Tahtotilan toteutuminen edellyttää monipuolista tarjontaa oppilaiden toiveita kuunnellen.