25.1.2023

Koko Suomi hiihtää ja liikkuu luonnossa samana lopputalven lauantaina! Viime vuonna herätetyn perinteen myötä Suomen Hiihtoliitto kumppaneineen asettaa iloisen teemapäivän tavoitteeksi liikkua koko kansan voimin miljoona kilometriä. Päivän seremoniallisena keskuspaikkana toimii Helsingin Olympiastadion, minkä ohella Kansallisen Hiihtopäivän ympärille on rakenteilla yli 200 alueellista tapahtumaa ympäri Suomen. Olympiastadionin lumet on taattu, mutta mikäli löydät itsesi lumettomista maisemista, ota vaikka sauvat kainaloon tai lähde muilla tavoin ulos liikkumaan – pääasia että liike on kaikille yhteinen!

Kansallinen Hiihtopäivä antaa energisen startin Suomen Hiihtoliiton kumppaneineen järjestämälle Helsinki Ski Weeks -tapahtumakokonaisuudelle, joka järjestetään tänä talvena toista kertaa. Helsinki Ski Weeks tuo 4.-22.3.2023 Olympiastadionille koko joukon hiihto- ja lumiteemaan nivottuja tapahtumia sekä kansalle tarjottavan ilmaisen hiihtomahdollisuuden Stadikan majesteettisissa puitteissa.

Liikkumisen riemu ja ilmassa väreilevä yhteenkuuluvuuden tunne kiteytyvät Kansalliseen Hiihtopäivään. Innostamme ihmiset nappaamaan sukset kainaloon ja hiihtämään hyvää mieltä: laturetkiä luonnossa, paikallisia oheistapahtumia tai piristäviä spurtteja Olympiastadionilla. Suomen Hiihtoliiton kumppaneina Kansallisessa Hiihtopäivässä koko Suomea aktivoimassa ovat Rossignol, Helsingin Villasukkatehdas, Suomen Latu, TUL, YLE, Eläkeliitto ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu (ESLU).

Olympiastadionilla on luvassa perinteisen tyylin hiihdon lisäksi musiikkia sekä kumppanien järjestämää oheisohjelmaa. ESLUlaiset vetävät Kansallisena Hiihtopäivänä 4.3. tapahtuman alussa hiihtäjille lämmittely, ja meitä voi tulla tapaamaan tapahtumapisteellä. Paikalla on myös ESLUn jäsenseuran Pakilan Visan Sisusomparyhmän.

Lisäksi viime vuonnakin yleisöä ilahduttanut Heidi Kyrö palaa esiintymään 30-vuotis taiteilijajuhlavuotensa tuomalla ekstrariemulla. Luvassa myös muun muassa ammattilaisten hiihtovinkkejä sekä senioreille suunnattu hiihtohetki, ja juontajana toimii jälleen Mikko ”Peltsi” Peltola. Ja mikäpä olisi osuvampaa, kuin tuoda hiihdon superpäivänä Olympiastadionille Maailman suurin kisakatsomo, jotta voimme yhdessä – ehkäpä jopa samalla itse hiihtäen – ottaa yhteyden Planican MM-kisoihin ja seurata suomalaisittain hyvin kutkuttavaa naisten 30 km:n kisaa.

– Hiihtoliitto edistää kansan liikkumista tarjoamalla matalan kynnyksen liikkumismahdollisuuksia uusilla, innostavilla tavoilla, jotka tuovat samalla yhteisöllisyyttä liikuntaelämyksiin. Viime vuonna kumppanien kanssa lanseeraamamme Kansallinen Hiihtopäivä sai erittäin lämpimän vastaanoton ympäri maan ja perinne jatkuu tänä vuonna entistä vahvempana, kun Suomi täyttyy paikallisten järjestöjen ja seurojen järjestämistä tapahtumista. Viime vuosina suomalaisten latusuhde on syventynyt ja laduilla näkyy kasvavassa määrin harrastuksen vastikään löytäneitä – Kansallisena Hiihtopäivänä toivomme tuovamme yhteen koko hiihtoperheen elämäntapahiihtäjistä uusiin kasvoihin, innostuu Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi.  

Tapahtuman verkkosivuilta löytyvään kilometrilaskuriin voit käydä kirjaamassa kilometrisaaliisi koko kansan yhteispottiin. Täytetään yhdessä huikea tavoite miljoonasta kilometristä – tärkeimpinä mittareina kuitenkin hyvä mieli ja leveä hymy. Lauantaina 4.3. laduilla ja poluilla tavataan!

Lue lisää ja lähde mukaan Kansalliseen Hiihtopäivään.