15.3.2024

Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset liikunnallisen elämäntavan valtionavustuksen saajista. Avustuksia myönnetään 3 575 000 euroa yhteensä 160 kehittämishankkeelle, näistä 42 sijaitsee Etelä-Suomen alueella. Avustetut hankkeet ovat jo aiempina vuosina osoittautuneet tarpeellisiksi ja saaneet aikaan merkittäviä tuloksia.

Avustusten tavoitteena on lisätä liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta kaikenikäisille sekä erityisesti niille, jotka liikkuvat suositeltua vähemmän. Tänä vuonna liikunnallisen elämäntavan paikallisten kehittämisavustusten haussa oli kaksi pääpainopistealuetta: Liikkuva varhaiskasvatus ja Ikiliikkuja.

Liikkuva varhaiskasvatus -hankkeissa tavoitteena on tukea liikunnallista toimintakulttuuria. Pyrkimyksenä on, että varhaiskasvatus mahdollistaa lapsen liikkumisen vähintään kaksi tuntia päivässä. 

Ikiliikkuja-hankkeissa puolestaan tavoitteena on lisätä kotona asuvien ja toimintakyvyn heikentymisvaarassa olevien ikäihmisten liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta. Pyrkimyksenä on ikäihmisten toiminta- ja liikuntakyvyn säilyminen ja paraneminen.

Avustusta myönnettiin myös muihin haun kohteisiin, joita ovat esimerkiksi eri-ikäisten liikuntaneuvonta, lasten ja nuorten liikunta, perheliikunta, luontoliikunta, soveltava liikunta sekä monen ikäryhmän yhteiset hankkeet.

Hankkeet voivat jopa auttaa muuttamaan elämän suuntaa

Aviavustukset.fi-verkkosivustolla julkaistaan tarinoilta hankkeista, jotka ovat saaneet aluehallintovirastolta avustusta toimintaansa. Liikunnallisen elämäntavan avustukset mahdollistavat hankkeita, joiden toiminta ulottuu monien tavallisten kuntalaisten arkeen. Lue tarinoita Aviavustukset.fi-sivustolta.

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLUn asiantuntijat ovat valmiita tukemaan hankkeiden onnistumisia. Asiantuntijamme ovat käytettävissänne fyysisen aktiivisuuden lisäämisessä ja hyvinvoinnin edistämisessä elämänkaaren eri vaiheissa.

Tuemme kuntia tarjoten asiantuntia-apua ja tukea hankkeiden ohjaus-/projektiryhmiin. Lisäksi koulutamme, järjestämme verkostotilaisuuksia ja tapahtumia. Kaikki koulutuksemme ja palvelumme ovat räätälöitävissä kunnan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. 

Myönnetyt avustukset alueittain

Linkkien takaa näet aluehallintovirastojen myöntämät avustukset alueittain.

Lisätietoa ESLUn tuesta:

  • Varhaiskasvatus ja perheet: asiantuntija, Lisää liikettä -hanke, Virpi Koivula, puh. 040 717 0792
  • Koulu- ja opiskeluvuodet sekä harrastaminen: lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Sari Lähdesmäki, puh. 040 544 7771 / nuorisopäällikkö, Tarja Nieminen, puh. 0400 894 559
  • Aikuiset ja ikiliikkuja: terveysliikunnan kehittäjä, Merja Palkama, puh.  044 901 9289

Lisätietoja myönnetyistä avustuksista:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, ylitarkastaja Ilpo Piri, puh. 0295 016 559 / ylitarkastaja Anni Kettunen, puh. 0295 016 397

Lähde: Aluehallintovirasto 14.3.2024