3.9.2021

ESLU haluaa kartoittaa alueensa liikunta- ja urheiluseurojen näkemyksiä yhdistyksen toiminnasta nyt ja tulevaisuudessa. Kartoitukseen saatuja vastauksia hyödynnetään ESLUn strategian päivityksessä sekä käytännön seuratoiminnan kehittämisessä.

Vastaamalla tutkimukseen voit vaikuttaa ESLUn palveluiden kehittämiseen ja annat arvokasta tietoa alueen urheiluseuratoiminnasta. Kartoitus on jatkoa ESLUn seuratutkimuksille, joita on tehty vuodesta 2005 alkaen.

– Olemme päivittämässä ESLUn yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa osana vastuullisuusohjelman työstämistä. Vastuullisuustyössä jokaisen panos on merkittävä, erityisesti ESLUn jäsenten. Yhteisistä asioista ja arvoista keskusteleminen liittää yhteen, luo yhteenkuuluvuutta ja vie asioita eteenpäin, toteaa ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Nina Kaipio.

Kaipio pitää tärkeänä myös oman lähtötilanteen tunnistamisen. Seurakartoituksella saamme myös taustaa ja pohjaa jäsenetujemme tarkastamiseen. Tavoittaako toimintamme kohderyhmän? Mitä mahdollisia esteitä toimintaamme osallistumiselle on? Miten vastaamme seurojen tarpeeseen? Mitä toiminnastamme puuttuu?

– ESLU haluaa aktiivisesti kuunnella alueensa seurojen ja jäsentensä tarpeita ja ajatuksia. Seurakartoituksen ja koulutuspalauteiden pohjalta suunnittelemme ja kehitämme toimintaamme ja palveluitamme. Kuluneen vuoden aikana liikunnan ja urheilun kentällä on tapahtunut paljon. Meidän on oltava muutoksessa mukana ja pyrittävä tunnistamaan tulevaisuuden suunnat, summaa ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu.

Vastaa kartoitukseen syyskuun aikana

Vastaa ESLUn seurakartoitukseen 30.9.2021 mennessä. Vastaamiseen menee noin 10 minuuttia. Vastaamaan pääset tästä.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi osallistumisoikeutta seuran valitsemaan ESLUn koulutukseen/tilaisuuteen/seminaariin vuosien 2021–2022 aikana.

Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä yksittäistä vastaajaa voi tunnistaa.

Lisätietoja kartoituksesta antaa ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Nina Kaipio, puh. 040 197 4572.


Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLUn toiminta ulottuu 29 eteläsuomalaiseen kuntaan, joissa asuu yhteensä noin 1,5 miljoonaa ihmistä. Alueella toimii noin 3 500 urheiluseuraa. Seurojen elinvoimaisuuden tukemiseksi ESLU kouluttaa, kehittää ja konsultoi seuroja yli lajirajojen vastaamaan liikunnan ja urheilun yhä vaativampiin odotuksiin sekä nopeassa tahdissa muuttuviin olosuhteisiin. ESLUn seuratoiminnan lähtökohtana on seuran oma toiminta-ajatus ja tahtotila sekä paikallinen näkökulma – kulttuuri, olosuhteet ja toimintaympäristö.