16.8.2021

Paula Partanen on aloittanut ESLUn uutena koulutusassistenttina. Työkokemusta hänellä on karttunut järjestömaailmasta muun muassa Invalidiliitosta ja Suomen Suunnistusliitosta. Suunnistus on myös yksi Partasen rakkaimmista harrastuksista, jonka parissa koko Partasen perhe on viihtynyt eri rooleissa muun muassa harrastajana, kilpailijana, hallitustyössä, ammattivalmentajana ja vapaaehtoisena.

Suunnistusliitossa Partanen oli vahvasti tekemisissä seurojen ja seurojen jäsenten kanssa. Työtehtäviin kuuluivat toki myös kilpailuihin, taloushallintoon, valmennukseen ja viestintään kuuluvia tehtäviä. Partasen mukaan aika Invalidiliitossa oli puolestaan silmiä avaavaa ja mielenkiintoista. Tuona aikana myös yhteiskunnalliset näkökulmat alkoivat kiinnostaa ihan uudella tavalla.

- ESLUssa minua innostaa sen viitekehys ja erityisesti liikunnan rooli yhteiskunnassa. On kiinnostavaa nähdä, miten urheiluun ja liikuntaan vaikutetaan yhteiskunnassa ja mikä niiden rooli on isommassa mittakaavassa. Opintojen, iän ja kokemuksen myötä yhteiskunnalliset asiat ovat alkaneet tuntua kiinnostavilta ja merkityksellisiltä, toteaa Partanen.

Partanen nauttii haasteista ja uuden oppimisesta. Tästä kertoo myös into ja rohkeus hakea aikuisiällä yliopistoon lukemaan ruotsia. Opiskelun ohella hänelle on tarttunut laaja-alaista näkemystä erilaisista kielipoliittisista näkökulmista.

- Liikunta ja urheilu ovat olleet mukanani lapsesta saakka. Isä vei lapsena suunnistuskouluun ja laji vei minut kilpatasolle saakka. Suunnistuksen parista löytyi myös puolisoni. Välillä elimme suunnistusta aamusta yöhön, kun se oli työ, harrastus ja perhettä viikonloppuisin kilpailuihin ja leireille vievä voima. Ohjasin myös lasten suunnistuskoulussa eriikäisiä lapsia ja osallistuin seuratoimintaan talkoissa, kisajärjestelyissä ja olin yhden parivuotiskauden myös seuran hallituksessa. Suunnistuksen myötä minulle kehittyi myös vahva luontosuhde, kertoo Partanen.

Suunnistuksen lisäksi hiihto ja juoksu veivät aktiivisen liikkujan mennessään. Taskussa on muun muassa maratoni ja muutama puolimatka. Nykyisin Partanen harrastaa kuitenkin hieman hiukan pienemmässä mittakaavassa – usein ihan vain vaeltaen ja luonnosta nauttien.

- Uskon ja toivon, että aiemmasta kokemuksestani on tässä työssä hyötyä niin ihmisten kohtaamisessa, hallinnollisissa töissä, tietojärjestelmissä kuin käytännön järjestelyihin osallistumisessa. Toivon myös, että laajaalaisesta kokemuksesta on hyötyä siinä, että ymmärrän asioista taustat ja ”isommat kuvat” sekä pystyn ymmärtämään kokonaisuuksia.

Partaseen voi olla yhteydessä koulutuksiin ja tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä, puh. 040 450 1950 tai sähköpostitse.