30.8.2023

Väestöliiton Et ole yksin -palveluun on avautunut kaikille avoin ja ilmainen verkkokoulutus epäasiallisen käytöksen ja häirinnän ennaltaehkäisystä ja siihen puuttumisesta. Koulutus on suunnattu erityisesti kaikille seuratoiminnassa mukana oleville.

Et ole yksin -palvelun verkkokoulutus kestää noin tunnin, mutta sen voi suorittaa omassa tahdissa, niin monessa osassa kuin haluaa. Tätä varten koulutukseen tulee kirjautua. Verkkokoulutuksessa käydään läpi aiheita, kuten henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, seksuaalirikos, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus. Koulutus on helppokäyttöinen ja suorittaminen onnistuu myös mobiililaitteilla.

Verkkokoulutus löytyy osoitteesta: https://etoleyksin.fi/verkkokoulutus/.

- Syksyn alussa on hyvä käydä läpi jäsenistön kanssa, seuran omat käytännöt epäasiallisen käytöksen ja häirinnän ennaltaehkäisyyn. Asiat on hyvä tuoda esille myös muun muassa vanhempainilloissa ja harjoitusryhmien pelisääntökeskusteluissa. Miten teidän seuranne toimii epäasiallista käytöstä ja häirintää vastaan? Entä viestitäänkö asiasta seuranne sisällä tarpeeksi? Tietävätkö kaikki, keneen voi olla yhdessä, jos kohtaa tai havaitsee epäasiallista käytöstä tai häirintää, kyselee ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Sari Kuosmanen.

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke ja Suomen ensimmäinen kohdennettu tukipalvelu, johon seksuaalisen hyväksikäytön ja häirinnän, epäasiallisen käytöksen tai kiusaamisen kohteeksi joutunut urheilija voi olla yhteydessä ja saada apua. Verkkokoulutuksen lisäksi palvelulla matalan kynnyksen ilmainen puhelin- ja chat-palvelu, jossa voi keskustella Väestöliiton ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti.

Lisätietoa: Et ole yksin -sivustolta