11.12.2019

Olympiakomitea ja energiayhtiö Gasum kannustavat lasten ja nuorten Tähtiseuroja tänä vuonna yhteensä 19 000 eurolla. 14 Tähtiseuraa palkitaan 1 000 euron kannustuspalkinnoilla. ESLU luovutti Tähtiseura-kannustuspalkinnon jäsenseuralleen Voimisteluseura BounCelle seuran syyskauden päätösjuhlassa.

Kannustamisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään. 1 000 euron kannustuspalkinnon saa yhteensä 14 seuraa ympäri Suomen. Lasten ja nuorten seuratoiminnan vuoden Tähtiseura saa 5 000 euron palkinnon. Vuoden 2019 Tähtiseuraksi on valittu Raision Jumpparit. Tuki on merkittävä ja se jaetaan jo neljännen kerran.

- Seurassa kannustetaan liikkumaan monipuolisesti ja suurimmalla osalla harrastajista kulkeekin toinen harrastus trampoliinivoimistelun rinnalla. Lapset ja nuoret huomioidaan yksilönä ja kokonaisvaltaisesti. Seurassa korostetaan hyvinvointia kokonaisuutena ja ajatellaan, että hyvinvoivalla urheilijalla on paremmat lähtökohdat saavuttaa omat tavoitteensa. BounCessa trampoliinivoimistelua harrastavan arkeen kuuluvat niin nauruhetket, yhdessä jaetut onnistumiset kuin omista peloista ja huolista puhuminen. Ilo, innostava ilmapiiri ja yhteishenki on seurassa tärkeitä asioita, sanoo ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman.

-Haluamme olla tukemassa laadukasta paikallista seuratoimintaa, joka mahdollistaa lapsille ja nuorille monipuolisen liikunnan harrastamisen, uuden oppimisen ja yhdessä tekemisen. Tähtiseuratoiminta on oivallinen keino tukea laaja-alaisesti eri lajien urheiluseuroja, mikä on näkynyt myös myönnetyissä kannustuspalkinnoissa, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Gasum on tukenut lasten ja nuorten urheilun seuratoimintaa vuodesta 2016 alkaen yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa. Tuki on suomalaiselle seuratoiminnalle merkittävä.


Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja Liikunnan aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Yli 500 eri lajien urheiluseuraa kehittää toimintaansa Tähtiseura-ohjelman puitteissa.