Valikko 11 / 2021

Organisaatioharjoitteluni ESLUssa oli vauhdikas ja antoi uusia kokemuksia

Marraskuussa suoritin kolmen viikon organisaatioharjoitteluni ESLUssa. Harjoittelun tavoitteena oli seurata, miten ESLU pyörittää ja johtaa toimintaansa. Sain tutustua kokonaisvaltaisesti järjestön toimintaan ja sen työntekijöihin. Lisäksi olin mukana työntekijöiden päivittäisissä työtehtävissä, jotka samalla tukivat omaa ammatillista osaamistani.

Lähetin harjoitteluhakemukseni ESLUlle, koska halusin nähdä ja oppia lisää liikunnan aluejärjestön toiminnasta. Vuosia takaperin olin mukana ESLUn koulutuksissa oman ohjaajapolkuni alussa. Tällä hetkellä opiskelen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi.  

Organisaatioharjoitteluni aikana pääsin seuraamaan useampaa verkostotapaamista, joihin osallistuivat esimerkiksi eri kuntien kouluikäisten lasten hyvinvoinnin koordinaattoreita. Tilaisuuksissa keskusteltiin avoimesti omien kuntien haasteista ja jaettiin muille hyväksi todettuja tapoja. Päällimmäisenä mieleeni jäi ESLUn Liikkuva opiskelu -verkostotapaaminen, joka järjestettiin Metropoliassa. Tapaamisesta sai paljon uusia ajatuksia, miten opiskelijoiden fyysistä aktiivisuuttaa, opiskelukyvyn lisäämistä ja yhteisöllisyyttä voidaan oppilaitoksissa tukea. Näistä ideoista voisi hyötyä myös oma oppilaitokseni. 

Harjoitteluni aikana olin mukana myös ESLUn erilaisissa koulutuksissa. Välkkäri-koulutuksessa näin, miten peruskoulun oppilaita koulutettiin välituntiohjaajiksi leikkien ja pelien kautta. Uutta buugia Liikkuva koulu -toimintaan -työpajassa puolestaan mietittiin opettajien kanssa uusia ideoita oppilaiden liikunnan lisäämiseksi koulupäivän aikana. Iltaisin olin seuraamassa ohjaajakoulutuksia eritasoisille ohjaajille. Harjoittelun aikana tutustuin todella monipuolisesti ESLUn koulutuksiin ja seurasin läheltä kouluttajan työtä. 

Yksi parhaista kokemuksista oli olla mukana ESLUn toiminta-alueen Tähtiseuran uudelleen auditointitilaisuudessa yhdessä lajiliiton kanssa. Jokainen Tähtiseura uudelleen auditoidaan kolmen vuoden välein ja oli hienoa päästä seuraamaan, mitä uudelleen auditointi käytännössä tarkoittaa. Tämä oli täysin uusi ja yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista harjoitteluni aikana. Kaiken tämän lisäksi olin mukana valmistelemassa ja auttamassa ESLUn syyskokouksessa sekä tein päivityksiä harjoittelupäivistäni ESLUn Instagramiin.  

Kaiken kaikkiaan organisaatioharjoitteluni oli vauhdikas ja antoi uusia kokemuksia. Jokainen päivä oli erilainen ja sisälsi monipuolista tekemistä. Sain olla mukana liikunnan aluejärjestön työkentällä ja tutustuin huippu tyyppeihin. Suosittelen hakemaan harjoitteluun ESLUun, jos olet kiinnostunut liikunnan aluejärjestön toiminnasta sekä toivot harjoittelusi olevan kiinnostavaa ja monipuolista.  

Tulevaisuuden haaveeni on tehdä merkityksellistä työtä liikunnan parissa. Haluan innostaa ja rohkaista muita liikkumaan ja kokeilemaan uusia asioita. Erityisesti nuoret ovat lähellä sydäntäni ja toivon pystyväni työskentelemään heidän kanssaan sekä jakamaan heille liikunnan iloa. 

Teksti: Jenni Meriläinen