Valikko 9 / 2023

Kansallisen Liikuntafoorumin ilmoittautumisaikaa jatkettu 9.10. asti

Tämän vuoden Liikuntafoorumi (30.–31.10.2023 Kisakallio, Lohja) on kerännyt jo hyvin osallistujia niin kunnista, järjestöistä, valtionhallinnosta kuin muista toimijoista. Foorumin ilmoittautumisessa alkoi loppukiri ilmoittautumisen loppusuoralla. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 9.10.2023 asti, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

Vuoden 2023 Liikuntafoorumissa keskustellaan taloudesta monipuolisesti eri näkökulmista teemalla Euroja liikkeellä. Luvassa on jälleen paljon uusinta tietoa, mielenkiintoisia puhujia ja keskusteluja liikkumisen ja liikuntapolitiikan ajankohtaisista teemoista sekä tärkeitä kollegojen kohtaamisia.

Liikuntafoorumin aloituspuheenvuorosta vastaa liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeriö Sandra Bergqvist aiheella: Miltä näyttä hallituskauden liikkumis- ja liikuntapolitiikka.

Liikunnan ja liikkumisen verotus, Harrastamisen hinta nousee sekä Mielenterveys ja aivoterveys sekä liikkuminen -sessiot

Liikunnan ja liikkumisen verotus -sessiossa selvitetään, miten liikunta ja liikkuminen on huomioitu verotuksen eri osa-alueilla ja millaisia rajoitteita verotuksen toimeenpano asettaa liikunnan verotuille. Sessiossa kuullaan myös kaksi esimerkkiä kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä verotuksellisilla ja taloudellisilla kannustumilla sekä valtiovarainministeriön näkökulma liikunnan ja liikkumisen verotukseen.

Harrastamisen hinta nousee -sessiossa kuullaan käytännön esimerkkejä siitä, mitä kunta voi tehdä edullisemman harrastamisen eteen ja miten seuratoiminnassa voidaan tarjota edullista harrastamista.

Mielenterveys ja aivoterveys sekä liikkuminen -sessiossa kuullaan, miten liikunta ja liikkuminen tukevat mielenterveyttä ja aivoterveyttä sekä miten liikkumista hyödynnetään osana mielenterveyden hoitoa ja ennaltaehkäisyä.

Liikunta ja kansatalous sekä Tulevaisuus -sessiot

Liikuntafoorumin tiistaipäivän avaussessiossa keskitytään liikuntaan kansantalouden näkökulmasta. Sessiossa työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen alustaa kansantalouden nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Toisena alustuksena kuullaan valtiovarainministeriön strategia- ja tutkimusjohtaja Olli Kärkkäisen puheenvuoro liikunnasta ja kansantaloudesta.

Tulevaisuus-sessiossa futuristi Elina Hiltunen luo näkymiä tulevaisuuden Suomeen. Hiltusen johdolla sessiossa myös työstetään yhdessä liikunnan ja liikkumisen tulevaisuuskuvia. Foorumin päätöspuheenvuorossa kirjailija, teatteriohjaaja ja -käsikirjoittaja Juha Hurme vetää foorumin yhteen ja luo katseita tulevaan.

Päivien aikana on varattu aikaa myös yhteiselle keskustelulle sekä kysymyksille. Tutustu Liikuntafoorumin loistaviin puhujiin täällä.

Ilmoittautuminen sekä majoituksen ja kuljetuksen varaaminen

Liikuntafoorumiin osallistuville tiedoksi, että Kisakalliosta on tarjolla vielä opistotasoista majoitusta, joten vielä on mahdollista päästä majoittumaan myös seminaaripaikalle. Lisätietoa majoituksesta täällä.

Jos otat majoituksen lähialueen hotelleista (Espoo ja Siuntio), osallistujille järjestetään yhteiskuljetuksia välillä Helsingin keskusta - Kisakallio - majoituspaikat. Yhteiskuljetus kuuluu seminaarin hintaan. Ilmoittautuminen kuljetuksiin on auennut. Lisätietoa kuljetuksesta täällä.

Tutustu Liikuntafoorumiin ja ilmoittaudu vielä mukaan 9.10. mennessä.


Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Kuntaliitto. Liikuntafoorumin 2023 paikallisena järjestäjäkumppanina toimivat Kisakallion Urheiluopisto, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu sekä Lohjan kaupunki.