Liikunta-alan vuoden ykköstapahtuma, Kansallinen liikuntafoorumi kokoaa yhteen liikkumisen edistämisen, liikunnan ja urheilun toimijat yhteen tänä vuonna Kisakallion Urheiluopistolle, Lohjalle.

9. Kansallinen liikuntafoorumi järjestetään 30.–31.10.2023 Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla

Talous puhuttaa aina, mutta talous on puhuttanut etenkin viime vuosina, kun erilaisten kriisien myötä yleinen hintataso on noussut ja niin julkinen talous kuin kotitaloudet ovat kohdanneet merkittäviä haasteita. Talouskehitys on vaikuttanut myös liikuntaan ja urheiluun, kun esimerkiksi harrastamisen hinta on paikoin noussut, monien kuntien kyky investoida liikuntapaikkoihin on heikentynyt ja valtion liikuntabudjettiin on kohdistunut leikkauspaineita. Samaan aikaan väestön riittämätön liikkuminen aiheuttaa yhteiskunnalle merkittävät, miljardiluokan vuosittaiset kustannukset. Liikettä lisäämällä voitaisiin säästää merkittävästi euroja.

Tämän vuoden Kansallisessa liikuntafoorumissa keskustellaan taloudesta monipuolisesti eri näkökulmista teemalla Euroja liikkeellä. Luvassa on jälleen paljon uusinta tietoa, mielenkiintoisia puhujia ja keskusteluja liikkumisen ja liikuntapolitiikan ajankohtaisista teemoista sekä tärkeitä kollegojen kohtaamisia.

Liikuntafoorumi on aina parasta paikan päällä, ja tänä vuonna foorumi järjestetäänkin vain läsnätilaisuutena.

TUTUSTU OHJELMAAN TÄSTÄ LINKISTÄ

Päivämäärä ja aika: 30.10.2023, klo 12.00 - 31.10.2023, klo 13.00
Tapahtumapaikka: Kisakallion Urheiluopisto, Kaarina Karin tie 4, Lohja, 08360

Ilmoittautuminen Liikuntafoorumiin on päättynyt. Kiitos kaikille kiinnostuneille.

Lisätietoa:
Yleisjärjestelyt: Päivi Ahlroos-Tanttu, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, sähköposti: paivi.ahlroos-tanttu@eslu.fi, puhelin: 040 716 1355
Ohjelma ja puhujat: Saku Rikala, valtion liikuntaneuvosto, statens idrottsråd, opetus- ja kulttuuriministeriö, undervisnings- och kulturministeriet,
sähköposti: saku.rikala@gov.fi, puhelin: 029 533 0042
Foorumin järjestelyt Kisakalliossa: Erika Marjamäki, Kisakallion Urheiluopisto, sähköposti: erika.marjamaki@kisakallio.fi, puhelin: 044 774 0844


Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Kuntaliitto. Liikuntafoorumin 2023 paikallisena järjestäjäkumppanina toimivat Kisakallion Urheiluopisto, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu sekä Lohjan kaupunki.