5.9.2018

Olympiakomitea palkitsee yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa Fiksu seura sekä Vuoden Tähtiseura -palkinnot. Fiksu seura -palkinto etsii ympäristön kannalta fiksuja toimintatapoja, joita muutkin seurat voivat toiminnassaan hyödyntää. Vuoden Tähtiseura -palkinto myönnetään puolestaan seuralle, joka esimerkillisellä tavalla edistää lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua.

Fiksu seura -palkinto

Onko teidän seurassanne otettu käyttöön jokin ympäristön kannalta fiksu toimintatapa?  Olympiakomitea ja Sitra kutsuvat seuroja jakamaan fiksuja toimintatapoja, jotka palvelevat sekä seuraa että ympäristöä.

– Esimerkiksi käy varustekierrätys, joka alentaa harrastamisen kustannuksia ja kokeilijoiden kynnystä tutustua lajiin. Millä tavoin seura saa tavaran kiertämään tehokkaasti ja mitä asioita siinä on huomioitava? Parhaat toimintamallit ovat seuratoiminnassa testattuja ja hioutuneita, toteaa erityisasiantuntija Karoliina Ketola Olympiakomiteasta.

Osallistumalla lyhyeen kyselyyn voit nostaa fiksua seuraasi kaikkien tietoisuuteen ja jakaa hyviä ideoita. Kyseessä voi olla iso tai pieni uudistus, tärkeintä on fiksuus ja toimivuus.
Kyselyllä kerätään vinkkejä syksyn aikana rakennettavaan ympäristövastuullisen seuran työkalupakkiin, joka suunnataan kaikille seuroille sovellettavaksi. Tavoitteena on saada kokoon helppojakin ideoita ja vinkkejä, joilla omaa toimintaa voi kehittää ympäristönäkökulmat huomioiden.

Paras toimintatapa palkitaan 2 000 euron palkinnolla, ja kaikkien kriteerit täyttävien ehdotusten välillä arvotaan 1 000 euron kannustuspalkinto.

Hakuaika päättyy sunnuntaina 16.9.2018. Lisätietoja ja kyselylomakkeen löydät Olympiakomitean sivuilta.


Kannustusta lasten ja nuorten Tähtiseuroille

Olympiakomitea ja Gasum etsivät esimerkillisellä tavalla lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua edistäviä Tähtiseuroja. Voittajaseura palkitaan 5 000 euron Vuoden Tähtiseura -palkinnolla. Lisäksi 14 muuta seuraa palkitaan 1 000 euron alueellisilla kannustuspalkinnoilla. Palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään.

Tähtiseura-palkinto on jatkoa vuoden Sinettiseura-palkinnolle. Kahden viimeisen vuoden ajan Gasum on mahdollistanut 30 Sinettiseuran palkitsemisen.

Hakuaika päättyy sunnuntaina 16.9.2018. Lisätietoja ja hakulomakkeen löydät Olympiakomitean sivuilta.