6.11.2020

Seuroissa pidetään huolta jäsenistön hyvinvoinnista, mutta on tärkeää kiinnittää huomiota myös oman työyhteisön ja työntekijöiden työhyvinvointiin ja jaksamiseen. Kiekko-Vantaa Juniorit ja Kiekko-Vantaa Idän työntekijät lähtivät hakemaan lisää buustia toimintaansa ESLUn Buusti360-hyvinvointiohjelman avulla. Syksyn aikana luvassa on liikuntaa, mittauksia, hyvinvointikyselyjä ja vuorovaikutusta. Miten ja miksi seura lähti kehittämään henkilöstönsä työhyvinvointia?

Työhyvinvointi on sekä työnantajan että työntekijän vastuulla, sillä työnhyvinvointia kehitetään yhdessä ja yhteistyössä. Työhyvinvointi ja ennakointi työntekijöiden jaksamiseen olivat myös kahden vantaalaisen kiekkoseuran toiminnanjohtaja Ari-Pekka Muurimäen ajatuksissa. Ensimmäisen kerran Muurimäki kuuli ESLUn ja muiden Liikunnan aluejärjestöjen Buusti360-hyvinvointiohjelmasta ESLUn seuratoimijoille suunnatussa Tj-klubissa.

– Pian Tj-klubitapaamisen jälkeen sain postia ESLUn aikuisliikunnan kehittäjä Merja Palkamalta, joka kartoitti paikallisia liikunta- ja urheiluseuroja mukaan yhteistyötahoiksi Buusti360-ohjelmaan. Koin, että tämä olisi hyvä hetki myös keskittyä oman organisaation työhyvinvointiin. Päätimme osallistua ohjelmaan mukaan asiakkaan roolissa, kertoo Muurimäki.

Muurimäen luotsaama työyhteisö koostuu kilpakiekkoseura Kiekko-Vantaan Junioreiden ja kasvattajaseura Kiekko-Vantaa Idän työntekijöistä. Osa työntekijöistä pääsee kehittämään molempia seuroja, työnkuvan ollessa sellainen. Muurimäen mukaan kaikki ovat kuitenkin samaa lohiperhettä ja työyhteisöä.

– Esimiehenä olen kokenut, ettei meillä ole ollut isompaa työhyvinvoinnillista ongelmaa. Tavoitteena on, että työntekijämme voivat myös jatkossa hyvin, joten otamme huomioon ennaltaehkäisevät toiminnot. Tämän lisäksi halusin meille yhteisiä positiivisia kokemuksia, jotka luovat työyhteisöstämme vieläkin paremman, toteaa Muurimäki.

Yhteisöllisyyttä, hikeä, naurua ja testejä – räätälöity kokonaisuus tukee työhyvinvoinnin edistämistä

Lohiperheelle räätälöidyt Buusti360-työhyvinvointiviikot alkoivat kuntotesteillä. Monipuolista ja palauttavaa toimintaa on kuitenkin luvassa koko syksyn. Työntekijöille suoritetaan muun muassa ESLUn yhteistyökumppani Firstbeat-hyvinvointianalyysi, joka kuvaa palautumisen riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. ESLUn tiimi analysoi tulokset ja kertoo, miten niihin kannattaa reagoida.  

– Jo nämä ensimmäiset kerrat ovat näyttäneet, että tästä tulee mielenkiintoinen ja hauska syksy työyhteisöllemme. Jokainen on tullut tapahtumiin hyvällä ja avoimella asenteella. Tämä mahdollistaa sen, että saamme suunnitellusta kaiken irti. Naurua on riittänyt ja riittää varmasti loppuun asti, iloitsee Muurimäki.

Kaiken kaikkiaan syksyn tavoitteena on työntekijöiden henkilökohtaisen hyvinvoinnin edistäminen sekä työyhteisön toimivuuden ja viihtyvyyden kehittäminen. Vuoden lopussa nähdään, onko seuran työntekijöiden kunto kohentunut ja viihtyvyyteen tullut lisäbuustia.

– Toivon mukaan seurassamme on hyvinvoivia työntekijöitä, jotka oman työhyvinvointinsa kautta pystyisivät entistä paremmin ohjaamaan, johtamaan ja kehittämään niin itseään kuin pelaajia ja valmentajia, pohtii Muurimäki. Lopuksi hän kiittää ESLUn Buusti360-hyvinvointiohjemaa ja Merjaa sekä muita Buusti360-tiimiläisiä: Kirsiä, Karitaa ja Heidiä!

Kiekko-Vantaan Junioreiden hyvinvointimatkaa voi seurata seuran ja ESLUn somekanavilta. Facebookista meidät löytää seuraavilta sivuilta: ESLU, Kiekko-Vantaa Itä. Ota myös seurantaa Instagram-tilit: ESLU, Kiekko-Vantaa Itä.

Buustia oman organisaation toimintaan

Buusti360-työhyvinvointiohjelman monipuoliset palvelut vahvistavat työyhteisön tuottavuutta ja toimintakykyä nostamalla henkilöstön ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä sekä kannustamalla jokaista oman hyvinvoinnin edistämiseen liikunnan avulla.

Lisätietoja kartoituksista, testeistä, koulutuksista ja innostavista liikuntatuokioista antaa ESLUn aikuisliikunnan kehittäjä Merja Palkama, puh. 040 595 4195. www.buusti360.fi