15.11.2018

Vuoden 2018 Etelä-Suomen alueellinen Liikkuva koulu -palkinto on myönnetty Nurmijärven kunnalle. Valinnan teki Etelä-Suomen aluehallintovirasto liikunnan aluejärjestöjen yksimielisten esitysten pohjalta yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Palkinnon suuruus on 2 500 euroa, ja se on tarkoitettu oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen. Palkinto myönnetään veikkausvoittovaroista.

Nurmijärven kunta on kehittänyt pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti koulujen toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi. Työssä on lähdetty liikkeelle koulujen omasta näkökulmasta ja heidän toiveitaan kuunnellen. Toimintaa on rakennettu poikkihallinnollisella yhteistyöllä opetustoimen, liikuntatoimen, nuorisopalveluiden sekä varhaiskasvatuksen kanssa.  

Toimintavalikoimassa on mm. harrastusiltapäivät, jotka järjestetään yhteistyössä urheiluseurojen ja Nurmijärven opiston kanssa sekä keppicrossi, jossa yhdistyy liikunnan riemu ja itse tekemisen sekä oppimisen ilo.

Nurmijärven kunnan Liikkuva koulu -koordinaattori on innokas joukkuepelaaja, joka tekee laadukasta yhteistyötä monien eri tahojen kanssa sekä jakaa asiantuntijuuttaan esimerkillisesti myös muihin kuntiin, todetaan Avista.

Palkinnon luovutti ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelälle Etelä-Suomen Liikkuva koulu -seminaarissa 15.11.2018. Palkintoa oli vastaanottamassa Nurmijärveltä myös sivistystoimenjohtaja Tiina Hirvonen, opetuspäällikkö Kati Luostarinen, Liikkuva koulu -koordinaattori Ari Murole sekä ryhmä muita Liikkuva koulu -yhdyshenkilöitä.

Lisätietoja Liikkuva koulu -palkinnosta: Kristian Åbacka, Etelä-Suomen AVi, puh. 0295 016 537