17.8.2017

Opetus- ja kulttuuriministeri myönsi yhteensä 302 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. ESLUn anomat mitalit ja ansioristit luovutettiin Suomi 100 -juhlavuoden hengessä torstaina 17.8.2017.

Vuonna 2017 opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi kultaisia ansioristejä kymmenen, ansioristejä 110, ansiomitaleja kullatuin ristein 69 ja ansiomitaleja 113 kappaletta.

Kultaisen ansioristin saajien joukossa on ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu ja taloussihteeri Stina Koivisto. Kultainen ansioristi myönnetään pitkäaikaisesta valtakunnallisesta toiminnasta sekä kansainvälisestä toiminnassa liikuntakulttuurin hyväksi.

Palkittujen joukossa on myös muita tuttuja nimiä

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristillä palkittiin puolestaan ESLUn nuorisopäällikkö Tarja Nieminen, seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman, hallituksen jäsen Anna Troberg sekä entiset ESLUn hallituksen jäsenet Ari J. Aalto, Virpi Kunnas-Helminen ja Heikki Virkkunen. Ansioristi myönnetään pitkäaikaisesta valtakunnallisesta toiminnasta liikuntakulttuurin hyväksi tai pitkäaikaisesta seuratoiminnasta.

Ansiomitali kullatuin ristein myönnetään pitkäaikaisesti seuratoiminnasta tai pitkäaikaisesta seuratoiminnasta ja pitkäaikaisesta alueellisesta toiminnasta liikuntakulttuurin hyväksi. Kyseinen ansiomitali luovutettiin ESLUn hallituksen puheenjohtaja Markku Sistoselle, ESLUn hallituksen jäsenille Sirkka Ojaniemelle ja Tenho Ulmaselle sekä ESLUn hallituksen entiselle jäsenelle Anatoli Smolianoville.

Lisäksi ESLUn lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Sari Sivonen palkittiin ansiomitalilla, joka myönnetään pitkäaikaisesta seuratoiminnasta, puheenjohtajana, sihteerinä tai muusta aktiivisesta toiminnasta liikuntakulttuurin hyväksi.

***
Kultainen ansioristi
Ahlroos-Tanttu Päivi (toiminnanjohtaja)
Koivisto Stina (taloussihteeri)

Ansioristi
Aalto Ari J. (entinen hallituksen jäsen)
Ekman Kari (seuratoiminnan kehittäjä)
Kunnas-Helminen Virpi (entinen hallituksen jäsen)
Nieminen Tarja (nuorisopäällikkö)
Troberg Anna (hallituksen jäsen)
Virkkunen Heikki (entinen hallituksen jäsen)

Ansiomitali kultaisin ristein
Ojaniemi Sirkka (hallituksen jäsen)
Sistonen Markku (hallituksen puheenjohtaja)
Smolianov Anatoli (entinen hallituksen jäsen)
Ulmanen Tenho (hallituksen jäsen)

Ansiomitali
Sivonen Sari (lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä)