20.4.2018

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEAn verkostotapaaminen keräsi yli satapäisen osanottajajoukon kuuntelemaan ja keskustelemaan urheilijan arjesta ja kansainvälisestä vaatimustasosta. Päivän aikana kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja urheilun eri kulmilta.

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala totesi avauspuheenvuorossaan, että urheilu edustaa upealla tavalla hetkessä elämistä ja samalla se tuottaa esikuvia, elämäntaitoja ja yhteisöllisyyttä. Puumala painotti, että suomalaisuudessa on käynnissä paradigman muutos, jossa urheilulla on keskeinen rooli.

- Nuori suomalainen urheilijasukupolvi rakentaa uutta suomalaisuuden identiteettiä, jossa epäonnistumisen pelko on poissa ja onnistuminen ja menestyminen ovat mahdollista jokaisena päivänä. Urheilun kautta meille on rakentumassa itsenäisen eurooppalaisen kansakunnan vahva identiteetti, jonka voimalla ratkaisemme isotkin haasteet yhdessä, Puumala sanoi.

- Ministeriössä valmistellaan parasta aikaa liikuntapoliittista selontekoa eduskunnan käsittelyä varten. Pidän tätä selontekoa merkittävänä paperina, jonka tulee viitoittaa urheilun asemaa yhteiskunnassa, ja johon kaikkien tulee sitoutua mahdollisimman laajasti, Puumala lisäsi.

URHEAN verkostotapaamisessa kuultiin myös puheenvuorot salibandyn maailmanmestari Tero Tiitulta, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmannilta ja jääkiekon olympiamitalisti Minttu Tuomiselta.
 

URHEA-kampus rakentuu valtakunnalliseksi olympiavalmennuskeskukseksi

URHEAn toiminnanjohtaja Simo Tarvonen esitteli URHEAn kampushanketta, jonka tavoitteena on taata kansainvälisen vaatimustason täyttävät arkiolosuhteet huipulle pyrkiville ja siellä jo oleville urheilijoille.

- Pääkaupunkiseudulla on valtavasti potentiaalia tuottaa huippu-urheilijoita, mutta tuottosuhde ei vielä nykyisellään vastaa alueen asukaslukua. Tämän tasapainottamiseksi tarvitsemme kehittyviä olosuhteita, joissa urheilu, opiskelu, asuminen, ruokailu ja terveydenhuolto tapahtuvat samalla kampuksella keskellä Helsinkiä, Tarvonen sanoi.

- URHEAlla on iso visio olla vahva valtakunnallinen olympiavalmennuskeskus. Haluamme toteuttaa tämän yhdessä laajan verkostomme kanssa, Tarvonen linjasi.

URHEAn verkostoon kuuluvissa oppilaitoksissa urheilee ja opiskelee 4554 urheilijaa. Toiminnassa on mukana 210 valmentajaa.


Lähde: URHEAn tiedote