Koulutukset iltapäivä- ja kerhotoimijoille

Liikkuva iltapäivä -kehittämisprosessi

Liikkuva iltapäivä -kehittämisprosessi on uudenlainen työkalu liikkumisen suunnitteluun aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Kehittämisprosessi koostuu kuntatasolla tehtävästä tarpeiden määrittelystä, tavoitteiden asettamisesta sekä työyhteisötasoisista ohjaajakoulutuksista.

Ohjaajakoulutuksessa aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat saavat työkaluja päivittäisen liikkumisen lisäämiseksi. Koulutus tukee ja kannustaa suunnittelutyöhön lasten ja muiden ohjaajien kanssa. Tavoitteena on tunti liikuntaa päivässä, joko sisällä tai ulkona.

Kiinnostuitko? Kysy lisää kehittämisprosessin etenemisestä ja kestosta!
 

Uudistettu Lasten liikunnan ohjaajakoulutuskokonaisuus

Koulutus on suunnattu matalan kynnyksen harrastustoiminnan ohjaajille. Koulutus sopii aloitteleville seuraohjaajille, mutta se antaa eväitä kokeneemmillekin seuraohjaajille. Osat 2 ja 3 soveltuvat hyvin myös opettajille.

Osa 1: Tervetuloa lasten liikunnan ohjaajaksi

Koulutuksesta saat ensimmäiset työkalut lasten liikunnan ohjaukseen. Koulutuksessa paneudutaan ohjaajan tehtäviin ja merkitykseen liikuntaan innostajana. Osallistuja saa avaimia positiivisen ja turvallisen ilmapiirin luomiseen, hyvin organisoidun liikuntatuokion suunnitteluun, leikin ohjaamiseen sekä vanhempien kanssa toimimiseen.

Osa 2: Monipuolinen lasten liikunta

Koulutuksessa syvennytään monipuolisen liikunnan merkitykseen lapsen ja nuoren kokonaisvaltaisessa kehityksessä. Koulutuksessa tutustutaan aktiivisesti pelaten ja leikkien erilaisiin keinoihin toteuttaa liikuntaa monipuolisesti. Koulutuksessa tutustutaan myös tuokio- ja kausisuunnitelmien tekemiseen. Koulutus soveltuu kokeneemmille ohjaajille, pienten lasten valmentajille sekä opettajille.

Osa 3: Fyysinen toimintakyky lasten liikunnassa

Koulutus painottuu fyysiseen toimintakykyyn sekä sen vaikutuksiin lasten ja nuorten hyvinvointiin ja terveyteen. Koulutus antaa ohjaajalle käytännön ideoita peleistä ja leikeistä, joilla lasten fyysisen kunnon eri osa-alueita voi kehittää. Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin ohjaustyyleihin ja liikunnallisen elämäntavan muodostumiseen.

Koulutus voidaan järjestää erillisinä 2 h koulutuksina tai yhden päivän koulutuskokonaisuutena. Koulutukset ovat tilauskoulutuksia.

Liikuntakerhon ohjaajakoulutus

Liikuntakerhon ohjaajakoulutus on monipuolisen liikunnan koulutus. Koulutus antaa ohjaajalle työkaluja ja tietoa erilaisista liikuntakerhojen toimintamuodoista, suunnittelusta, ohjaamisesta sekä toteutuksesta käytännön läheisesti ja innostavasti.


Ilmoittautumiset ja aikataulut löydät tapahtumakalenterista!