21.3.2023

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustusta nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseksi. Avustusta myönnettiin 15 liikunnan aluejärjestölle yhteensä 2 478 000 euroa. ESLU avaa haun alueensa seuroille lähipäivinä.

Hakemuksien perusteella aluejärjestöillä on mahdollisuudet yhdessä yli 1 100 liikunta- ja urheiluseuran kanssa lisätä lasten ja nuorten kesäajan liikuntaa ja työllistää 3 315 nuorta. Avustusta saa käyttää lasten ja nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaiseen palkkaamiseen ajalla 1.4.-30.9.2023.

Avustuksilla lisätään myös toimintaan laatua, kun palkattavien apuohjaajien avulla voidaan lisätä ryhmiä ja ryhmissä yksilöllistä ohjausta ja huomiota, sekä lisätään nuorten kesätyöntekijöiden osaamista ja kartutetaan työkokemusta. 

Kesätoiminta-avustus on aikaisempien kokemusten perusteella ollut laajasti lasten ja nuorten hyvinvointia lisäävä avustusmuoto. Avustuksella on lisätty tuhansien liikunta- ja urheiluseurojen kesätoimintaa, työllistetty nuoria monipuolisiin kesätöihin ja liikutettu lapsia ja nuoria. Kesätoiminnan avustaminen on lisännyt yksittäisten nuorten hyvinvointia ja kokonaisuudessaan seuratoiminnan elinvoimaa ja seurojen elpymistä pandemian vaikutuksista.

Lue juttuja edellisvuosien tuista