23.11.2021

Ihmisoikeusliiton käynnistämä Älä riko urheilua -kampanja tuo rohkeasti esille urheilun ihmisoikeuskysymyksiä Suomessa. Kampanjan viesti on, että ihmisoikeudet kuuluvat urheilun ytimeen. Ihmisoikeusongelmia on sekä urheilun rakenteissa että tavallisissa arjen tilanteissa.

Älä riko urheilua -kampanja herättelee kaikkia urheilun ja liikunnan ystäviä entistä parempaan urheilumaailmaan, jossa jokainen voisi urheilla turvallisesti ja omana itsenään. Urheilu on rikki ilman ihmisoikeuksia.

Hiljaisuus, ennakkoluulot ja ennätykset ovat rikottavissa

Muutosta parempaan on alkanut tapahtua sekä meillä että maailmalla, sillä ymmärrys ihmisoikeuksista lisääntyy. Kampanjalla Ihmisoikeusliitto haluaa vauhdittaa tätä muutosta. Rohkaisemme ja herättelemme urheilun toimijoita, faneja ja suurta yleisöä entistä parempaan urheilumaailmaan, jossa voisimme kaikki urheilla turvallisesti ja omana itsenämme.

Kampanjakasvoina nähdään joukko tunnettuja suomalaisurheilijoita, jotka ovat aiemminkin toimineet ihmisoikeuksien puolesta. Kampanjaa tukevat muun muassa Olympiakomitea, Paralympiakomitea, Suomen Valmentajat sekä Suomen urheilun eettinen keskus SUEK. Lisäksi yli 40 urheilun lajiliittoa ja urheilujärjestöä, lähes 30 muuta kansalaisjärjestöä sekä Helsingin kaupunki ovat aktiivisesti mukana kampanjassa.

Kampanjaan voi ilmoittautua mukaan Älä riko urheilua -kampanjasivulta.