31.3.2020

Harjoitus- ja kilpailutapahtumien keskeyttäminen on nostanut esiin kysymyksiä työsuhteiden, sopimussuhteiden ja harrastajien oikeuksien osalta. Asianajaja Teppo Laine on koonnut ohjeistuksen, johon on kirjattu yleisluontoisia suuntaviivoja. Tapaus on kuitenkin ainutlaatuinen ja siten asiaan liittyvä lainsäädäntö jättää tulkinnanvaraa, kun oikeustapausaineistoa ei ole.

Koronavirustilanteen myötä hallitus on linjannut toimenpiteitä, jotka vaikuttavat toimintaan myös liikunnan ja urheilun parissa. Siten on perusteltua ja viranomaisohjeiden mukaista keskeyttää erilaiset harjoitus- ja kilpailutapahtumat tilapäisesti. Keskeyttäminen on nostanut esiin kysymyksiä työsuhteiden, sopimussuhteiden ja harrastajien oikeuksien osalta.

ESLUn yhteistyökumppani asianajotoimisto Legistumin asianajaja Teppo Laine on koonnut ohjeistuksen (ladattavissa jutun lopussa pdf.-tiedostona), johon on kirjattu yleisluontoisia suuntaviivoja. Tapaus on kuitenkin ainutlaatuinen ja siten asiaan liittyvä lainsäädäntö jättää tulkinnanvaraa, kun oikeustapausaineistoa ei ole.

Ohjeistusta pyritään päivittämään olosuhteiden muuttuessa.

ESLU tukee alueensa seuroja muun muassa kouluttamalla, konsultoimalla ja järjestämällä klubitoimintaa. Tarkoituksenamme on varmistaa, että seuroissa hallitaan järjestötoiminnan perusasiat. ESLUn tilaisuudet ovat avoimia kaikille halukkaille, mutta jäsenet ovat oikeutettuja jäsenetuihin. Etuihin kuuluu esimerkiksi vastikkeeton lakiasiainneuvonta.

Seuratoiminnan asioissa sinua auttaa ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman, puh. 050 407 7119, kari.ekman@eslu.fi

Ohjeistuksen loppuun lisätty "Väliaikaisten lakien keskeiset muutokset" 31.3.2020