22.9.2020

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU ja Buusti360-hyvinvointiohjelma ovat mukana toteuttamassa työhyvinvointipäiviä Helsingin kaupungin terveysasemien henkilökunnalle.

Helsingin kaupungin Terveysasemat ja sisätautien poliklinikka -palvelussa on aloitettu Liikettä terveydeksi -projekti, jonka tavoitteita ovat muun muassa lisätä henkilöstön tietoisuutta liikkumisen merkityksestä ja vahvistaa liikunnallista hyvinvointiosuutta terveysasemien työhyvinvointipäivissä. Helsingin kaupungin strategisen kärkihankkeen, Helsingin liikkumisohjelman, yksi tavoitealue on myös, että kaupungin työntekijät liikkuvat enemmän ja istuvat vähemmän työpäivän aikana.

Terveysasemien henkilökunnalle suunnattujen työhyvinvointipäivien liikunnallisen hyvinvointiosuuden kumppaniksi valikoitui Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU, koska Buusti360-hyvinvointiohjelma vastaa hyvin kaupungin tarpeita.

- Toiveenamme on, että liikuntatuokiot luovat liikkeen ja yhdessä tekemisen avulla ryhmähenkeä, innostavat työntekijöitä omatoimiseen liikkumiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä antavat työntekijöille eväitä työpäivän ja istumisen tauottamiseen. Kun työntekijä voi itse hyvin ja ymmärtää liikkumisen merkityksen, on myös asiakkaan kannustaminen liikkumiseen helpompaa, sanoo Liikettä terveydeksi -projektin projektityöntekijä Eero Kenttä.

ESLU on mukana liikuttamassa työyhteisöjä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Syksyn aikana on luvassa 30 tilaisuutta, joihin jokaiseen osallistuu 10–120 henkilöä eli yhteensä kaiken kaikkiaan lähes 1 000 kaupungin työntekijää.   

- ESLUn työyhteisöliikunnan yksi ydinajatus on toteuttaa työyhteisöille suunnatut toiminnalliset tuokiot paikallisten urheiluseurojen kanssa. Näin pystymme tarjoamaan monipuolisen lajivalikoiman ja samalla nostamaan seuratoiminnan tunnettavuutta, luomaan kohtaamisia ja vahvistamaan paikallisia yhteistyöverkostoja, kertoo ESLUn terveysliikunnan kehittäjä Merja Palkama.

Palkaman mukaan myös terveysasemien liikunnallisiin hyvinvointituokioihin kysytään paikallisilta urheiluseuroilta ohjaajia. Henkilöstölle on luvassa omaa hyvinvointia tukevaa liikkumista, yhteishenkeä kohottavia tiimileikkejä sekä eritasoisille ja -kuntoisille liikkujille soveltuvia lajikokeiluja. Tuokioissa otetaan huomioon koronatilanne, joten ne järjestetään ulkona pienryhmissä turvavälejä noudattaen.

Työhyvinvointipäivien tavoitteena on vahvistaa yhteishenkeä ja työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia.

- ESLUlla on hyvät kontaktit helsinkiläisiin urheiluseuroihin ja pyrimme yhdessä tuomaan tutuksi terveysasemien ympärillä olevien kolmannen sektorin yhteistyökumppaneita, jotka liikunnan osalta ovat juuri urheiluseurat. Yhteistyön yhtenä ajatuksena on esitellä terveysaseman lähistöllä toimivien liikuntaseurojen toiminta ja tarjonta terveysaseman työntekijöille. Tuntiessaan urheiluseurojen tarjonnan voi terveysaseman työntekijä parhaassa tapauksessa kannustaa myös asiakastaan tutustumaan seuran toimintaan, toteaa Kenttä.

Lisätietoja antaa Merja Palkama, puh. 040 595 4195  


Buusti360-työhyvinvointiohjelman monipuoliset palvelut vahvistavat työyhteisön tuottavuutta ja toimintakykyä nostamalla henkilöstön ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä sekä kannustamalla jokaista oman hyvinvoinnin edistämiseen liikunnan avulla. Lue lisää kartoituksista, testeistä, koulutuksista ja innostavista liikuntatuokioista: www.buusti360.fi   

Teksti: Minttu Koivumäki