8.12.2018

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat julkaistiin Töölön Kisahallissa 8.12.2018. Joukossa ovat myös vuoden urheiluseuraksi ehdolla oleva ESLUn jäsenseura, Helsingin Uimarit sekä toiminta-alueeltamme Vuoden liikkuvimmaksi kunnaksi ehdolla oleva Vihti.

Vuoden urheiluseura

Vuoden urheiluseura 2018 -ehdokkaat ovat Helsingin Uimarit, Pesäkarhut Porista ja Oulun Kärpät 46. Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden valinnassa perusedellytyksenä on, että seura on kokonaisuudessaan loistava seura. Vuoden 2018 valintakriteerinä ovat seuran ihmiset; miten seura rekrytoi, perehdyttää ja kouluttaa seuraväkeä kiittämistä unohtamatta. Valinnoissa merkittävää oli, jos nuoret huomioitiin edellä mainituissa asioissa.

Helsingin Uimarit

Vuonna 2016 satavuotiasta historiaansa juhlineen uinnin ja taitouinnin erikoisseuran Helsingin Uimarien toiminnassa on mukana 900 lajin harrastajaa vauvasta vaariin painopisteenä nuoret. Helsingin Uimareissa ihmiset otetaan lämpimästi vastaan uintiperheen jäseneksi. Vanhempia innostetaan mukaan toimintaan pakottamatta. Nuoria koulutetaan ohjaustoimintaan kokeneempien avustajina turvallisuutta painottaen. Uusille seuratoimijoilla osoitetaan tukihenkilöt ja tarjotaan koulutusta. Seurassa on vahva kiittämisen kulttuuri kaikilla tasoilla.

Urheilugaalan palkintoehdokkaat

Urheilualan vaikuttajista koostuva palkintolautakunta on valinnut ehdokkaat neljään palkintoluokkaan: urheilukulttuuri, läpimurto, esikuva ja taustavoima. Urheilukulttuuri-palkinnon saajaksi ovat ehdolla Amer Sports, urheilutoimittaja Leif Lampenius sekä Tuntematon Kimi Räikkönen -kirja. Läpimurto-palkinnon saaja valitaan joukosta: keihäänheittäjä Oliver Helander, karateka Titta Keinänen, e-urheilija Topias Taavitsainen ja jääkiekkoilija Eeli Tolvanen. Esikuvaksi ovat ehdolla hiihtäjä Martti Jylhä, squashin pelaaja ja valmentaja Olli Tuominen sekä nyrkkeilijä Eva Wahlström. Taustavoima -palkinnon ehdokkaat ovat puolestaan tallipäällikkö Aki Ajo sekä managerit Jukka Härkönen ja Satu Järvelä.

Näiden lisäksi Urheilugaalan Suuri raati äänestää Suomen Olympiakomitean, Kuntaliiton sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijoiden valitsemista ehdokkaista voittajat kolmessa palkintoluokassa: Suomen aktiivisin työpaikka (KiiltoClean Oy, Nokia Oyj ja Vakuutuskeskus), Suomen liikkuvin kunta (Kouvola, Oulu ja Vihti) ja Vuoden urheiluseura (Helsingin Uimarit, Porin Pesäkarhut ja Oulun Kärpät 46).

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden Urheilija, Vuoden Joukkue, Vuoden Valmentaja ja Urheilutoimittajain Liiton valiokunnan valitsema Vuoden Nuori Urheilija.

Kaikki vuoden 2019 Urheilugaalan palkintoehdokkaat ovat nähtävissä Urheilugaalan verkkosivuilla. Voittajat julkaistaan Urheilugaalassa 17.1.2019.